Stammishaket nr 1: Rastaholms världshus!

Som de Ekeröbor vi är så kände jag att vi behövde ett stammishak när vi flyttade ut på landet. Det har väl alla lantisar? 😉

Sagt och gjort så började vi att leta i öns alla hörn och kanter (grov överdrift så klart..) och tillslut hittade vi Rastaholms världshus som ligger benäget på en vacker liten udde mitt ute i Mälaren.

Hit kan man komma med både båt och bil men vi föredrar så klart att ta båten om somrarna (Rastaholm är bara öppet på sommarhalvåret men brukar ha riktigt fina bruncher om vintern).

CZ7A6409

Som fördrink serveras det allt som oftast ett glas prosecco på båten.. För att komma i stämning 😉

CZ7A6414  CZ7A6452

Väl framme på Rasta är vi alltid snabba att beställa in en Rastaholm special ale (den som är så god att jag kan vakna mitt i natten och skrika efter den, haha har faktiskt hänt är jag rädd för).

Den mörka varianten är så ultimat i smak och konsistens att det kan liknas med magi när man dricker den.

Helt seriöst så måste NI smaka den (för det värsta av allt är att den inte går att köpa på systemet!! helt hjärndött). Den kommer ifrån ett litet microbryggeri på Ekerö i Nyckelby och säljs vad jag vet bara på restaurang Rastaholm.

CZ7A6455

CZ7A6472

CZ7A6463

Vi är båda riktigt svaga för Rastas burgare gjord på finfint högrev men den här helgen tog jag deras vegoburgare på Texas Bean med chili och halloumi med avokadoröra, chili cheese poppers, aioli och världens godaste pommes, MUMS!!! 

CZ7A6529

Till efterrätt blev det deras pot au chocolate som är en mjölkchokladcreme med ananassalsa, olivolja och flingsalt! Mycket god.

CZ7A6506

Kvällen till ära spelade en reggae-band på rasta vilket bidrog till skön stämning utöver det vanliga och en del dans.. 😉

CZ7A6510

CZ7A6522

Mot kvällen fick vi njuta av en rosa i himmel i alla möjliga nyanser.. Helt magiskt!

CZ7A6520

Då och då seglar en båt förbi och utsikten förvandlas till en vacker tavla!

CZ7A6587

På vägen hem fortsatte himlen att visa sig från sin bästa sida.

CZ7A6583

CZ7A6566

Jag och Bellis (som alltid följer med och också är en stammis på Rasta) kurade ihop oss i en filt och njöt av hemfärden!

CZ7A6601

Men det är ju ändå så att det är no place like home!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!