Magisk Citronkladdkaka med vit choklad!

Hej finisar!

I morse fick jag ett mail av en tjej som undrade vart min citronkladdkaka tagit vägen. Tydligen har mina gamla inlägg från tidigare bloggen på VeckoRevyn försvunnit långt ut i cyberspace så här kommer den på nytt.

Perfekt kompliment till den klassiska kladdisen som man gör 8 gr av 10! Citronvarianten är både söt och syrlig och passar perfekt ihop med en klick lättvispad grädde 🙂 Mums säger jag!

citron

Du behöver:

1 citron
150 g smör
100 g vit choklad
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv skalet från citronen fint och pressa ut 1–2 msk saft. Smält smöret i en kastrull och blanda ner den vita chokladen så att allt smälter samman. Rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Bröa formen med riven kokosför bästa resultat (använder jag alltid till vanlig kladdkaka med).

3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min! Hyvla över vit choklad och servera med lättvispad grädde!

Passar perfekt en solig sommardag!

Lycka till 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!