Nämen hej godingar!
Nu kryllar vårt gigantiska körsbärsträd av solmogna körsbär vilket jag ville fira i dag genom att baka två sorters macarons! Var ett bra tag sedan jag gjorde det sist och i dag blev det med smak av hallon och pistage!
Jag hade verkligen en macaron-period då jag ständigt lät äggen stå framme i rumstemperatur ett dygn så att jag kunde göra en ny sats av den franska lilla delikatessen när jag kom hem dagen efter. Macarons kräver vissa rutiner..
Så ja, macarons tar lite tid och är lite trixiga att göra första gången. Helt klart! Tog mig ett par gånger (säkert 5-6 försök) att lycka få de sådär perfekta. Att resa sig så där fint, inte spricka och få till den här nästan glansiga ytan.
För det finns liksom inget bättre än att ta med sig en bricka nybakade macarons ut i solen med en karaff sangria. Eller varför inte ett glas bubbel? Well, hederligt måndagsfika blir inte lyxigare än så här i alla fall!;)
Receptet jag använde mig av för hallonmacaronsen kommer från grymma Mia Öhrn och det hittar du här.
Till pistagevarianten använde jag mig av en av mina macaron-böcker.. Recept kommer såklart men nu ska jag bada!
KRAM