Hallon och pistagemacarons!

Nämen hej godingar!

Nu kryllar vårt gigantiska körsbärsträd av solmogna körsbär vilket jag ville fira i dag genom att baka två sorters macarons! Var ett bra tag sedan jag gjorde det sist och i dag blev det med smak av hallon och pistage!

Jag hade verkligen en macaron-period då jag ständigt lät äggen stå framme i rumstemperatur ett dygn så att jag kunde göra en ny sats av den franska lilla delikatessen när jag kom hem dagen efter. Macarons kräver vissa rutiner..

1

Så ja, macarons tar lite tid och är lite trixiga att göra första gången. Helt klart! Tog mig ett par gånger (säkert 5-6 försök) att lycka få de sådär perfekta. Att resa sig så där fint, inte spricka och få till den här nästan glansiga ytan.

3

2  11

För det finns liksom inget bättre än att ta med sig en bricka nybakade macarons ut i solen med en karaff sangria. Eller varför inte ett glas bubbel? Well, hederligt måndagsfika blir inte lyxigare än så här i alla fall!;)

6

Receptet jag använde mig av för hallonmacaronsen kommer från grymma Mia Öhrn och det hittar du här. 

Till pistagevarianten använde jag mig av en av mina macaron-böcker.. Recept kommer såklart men nu ska jag bada!

KRAM

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!