Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Glutenfri brunch med extra allt!

I dag är det en rätt bra dag mina mått mätt!

Jag har nämligen haft en superduperfin vän över på en låång och glutenfri brunch (grymt recept på glutenfria scones längre ner). Vi har även druckit (lite för mycket) sangria, badat bubbelbad och hängt nere vid bryggan!

Tänk er allt detta PLUS vetsakpen om att man även drar till Grekland i morgon…. Till en liten ö man aldrig hört talas om (och då har jag ändå bott på Grekland, haha) för att bara ska ha det gott i 8 dagar!! IIIIHHH, livet på en pinne tror jag det kallas! 🙂

CZ7A8041 CZ7A8052

Bakade en variant av scones med mandelmjöl och chiafrön som blev otroligt goda. Ni måste testa!

CZ7A8056 CZ7A8057 CZ7A8074

Tiiiight kompis I know. Jag passar med bikinibilder i sommar 😉

Receptet nedan kommer från Kung Markatta.

Du behöver: 

4 dl mandelmjöl

½ tsk salt

2 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

50 g smör

1 ½ dl mjölk

1 ekologiskt ägg

1 msk chiafrön

pumpafrön

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål.

Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare.

Tillsätt havredryck, mandeldryck eller mjölk, ägg samt chiafrön.

Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt till två runda kakor, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.

Nu ska jag göra mig klar för en båttur till stammisrestaurangen, woop! Bättre fredag frå man leta efter.

puss på er och trevlig helg!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!