Non baked chokladcheesecake

Det här receptet får ni inte missa!! På riktigt nu. Det här är viktigt. Förstår ni? 😉

Allt började med att jag blev sugen på något gott (eeh som varje dag). Något chokladigt och någonting snabbt! Kollade vad jag hade hemma och slängde ihop vad som skulle bli den godaste chokladscheesecaken jag ätit. Well, på länge i alla fall! 

Med hjälpt av brynt smör och digestivekex smakar botten sådär kola-aktigt som man bara älskar. Fyllningen består av mörk choklad, färskost och kokosgrädde. Sist av allt toppade jag kakan med färska jordgubbar och lite havssalt.

Resultatet blev dessa godingar som är en sk non baked cheesecake (där varken ugn eller något annat behövs)! 🙂

cheese8

cheese6   cheese1

Du behöver: 

Botten:

20 digestivekex

150 g smör (ska brynas)

Fyllning: 

400 g mörk eller mjölkchoklad

200 g färskost (tex philladelphia)

1 burk kokosmjölk

Topping:

Färska jordgubbar

Flingsalt

Gör så här: 

1. Mixa kexen så de smulas ner. Bryn smöret i kastrull, dvs smält tills det blir brunt. Blanda samman med kexen och tryck ner i botten på formen. Ställ i kylen tills vidare.

2. Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner 200 g färskost.

3. Öppna kokosgrädden och häll ut ”vattnet” som bildas i en burk och använd dig bara av den något fastare grädden i burken. Häll i chokladblandningen och rör om allt till en jämn smet.

4. Häll blandningen över botten och tryck sedan ner färska jordgubbar, strö över lite flingsalt efter smak. Ställ i kylen i minst två timmar innan servering.

Tips: Jag använde mig av en sockerkaksform vilket är smidigt när du sedan ska skära i bitar och servera som jag gjort ovan.

Glöm inte att spara det här receptet nu, deal? 🙂

Kram på er!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!