Jag blev bjuden på den här godingen till cheesecake första gången från Små grytor på Ekerö som erbjuder fantastisk, ekologisk och kravmärkt mat för catering!
Så smidigt med just cheesecake i glas eftersom du enkelt kan förbereda dessa portioner i god tid innan gästerna kommer! Rabarberkompott är riktigt gott ihop med krämig och söt cheesecake!
Recept hittar du nedan!
Du behöver:
200 g färskost
2 dl gräddfil
1/2 dl strösocker
rivet skal av 1/2 lime eller citron
Botten
10 digestivekex
50 g smält smör
Gör så här:
Rör ihop philadelphiaost, gräddfil, strösocker och citronskal.
Mortla kexen med smäta smöret och täck botten i varje glas.
Häll över cheesecake-blandningen.
Rabarberkompott (räcker och blir över för fler desserter)
Du behöver:
500g Rabarber
1 dl Strösocker
1 krm kardemummakärnor (mortlade)
1 vaniljstång
Gör så här:
Skär rabarbern i små bitar.
Lägg rabarber, socker och nystött kardemumma/vaniljfrön i en kastrull.
Koka upp under omrörning på låg värme i ca 15 minuter tills rabarbern nästan kokat sönder.
Förvara i kyl!
Lycka till 🙂