Cheesecake i glas med rabarberkompott!

Jag blev bjuden på den här godingen till cheesecake första gången från Små grytor på Ekerö som erbjuder fantastisk, ekologisk och kravmärkt mat för catering!

Så smidigt med just cheesecake i glas eftersom du enkelt kan förbereda dessa portioner i god tid innan gästerna kommer! Rabarberkompott är riktigt gott ihop med krämig och söt cheesecake!

Recept hittar du nedan!

cheesecake i glas cheesecakeiglas2

Du behöver: 

200 g färskost

2 dl gräddfil

1/2 dl strösocker

rivet skal av 1/2 lime eller citron

Botten

10 digestivekex

50 g smält smör

Gör så här: 

Rör ihop philadelphiaost, gräddfil, strösocker och citronskal.

Mortla kexen med smäta smöret och täck botten i varje glas.

Häll över cheesecake-blandningen.

Rabarberkompott (räcker och blir över för fler desserter)

Du behöver: 

500g Rabarber

1 dl Strösocker

1 krm kardemummakärnor (mortlade)

1 vaniljstång

Gör så här: 

Skär rabarbern i små bitar.

Lägg rabarber, socker och nystött kardemumma/vaniljfrön i en kastrull.

Koka upp under omrörning på låg värme i ca 15 minuter tills rabarbern nästan kokat sönder.

Förvara i kyl!

Lycka till 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!