En variant på den gamla klassikern hallongrottor. Jordgubbar med ingefära toppat med frystorkade jorgubbar och lite havssalt sätter pricken över i:et! Supersmaskigt! 🙂
Jordgubbsgrottor med ingefära
Du behöver:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Fyllning
2 dl fast jordgubbssylt
0,5 tsk färsk mald ingefära eller 1 tsk mald ingefära
En nypa havssalt
Dekorering
Frystorkade jordgubbar, fint hackade. Finns att köpa som strössel på bland annat LagerHause!
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg.
Låt degen vila i kylskåpet ca 15-30 minuter.
Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i kakformar på plåtar.
Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt blandat med ingefära.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.