Så fixar du festen!

Fyller du år snart eller gillar du precis som jag att bara fira till det lite då och då?

Här bjussar jag på mina bästa festtips!

CZ7A7184

1. Gå all in. Viktig första punkt för att du ska förstå vart det här är på väg. Överdriv. För guds skull. Hur kul är det inte att fira varenda födelsedag som att det vore den första (eller sista för den delen). Jamen superkul!

IMG_4045

2. Pynta till det! Jag köper alltid mina dekorationer från Bakestore för att jag älskar dom. Gärna pastell för min del men där är smaken som baken.. ja ni vet!

CZ7A7076

CZ7A7177

CZ7A7121

3. Pynta mera! För det är kul, piggar upp stämningen. Gästerna uppskattar ”det lilla extra” och allt känns helt plötsligt mycket festligare. Dra alltså inte ner på den här punkten.

CZ7A7116

CZ7A7114

CZ7A7163

4. Kom i stämning! Börja dagen med stil med andra ord. Under min födelsedag dukade jag upp med min favvofrukost, nybakade scones men bytte ut juicen mot champagne. Det ska vara lätt att hoppa ur sängen på morgonen när det är DIN dag.

IMG_4063

5. Folket fixar festen! Glöm inte det i fortsättningen. På riktigt nu. Spelar ingen roll hur fint du pyntat eller hur god mat du fixat. Människorna gör festen. Bjud de personer du gillar bäst. Inte en massa löst drivande bekanta. Varför då? Inget blir så roligt som när ni är ett intimt litet gäng där man hinner snacka med alla och slipper gruperingar.

kex2 kex1

5. Dra igång kalaset! Börja festen med välkomstdrink (bellini typ) och snittar. De fixar du lätt med lite olika röror och annat smått och gott. Bygg upp stämningen inför middagen.

CZ7A6670

6. Ha ett esse i rockärmen! Se till att festen innehåller något oväntat ”wow-inslag”. Det uppskattas alltid. Under min fest så visste alla att vi skulle åka bastuflotte men inte att jag hyrt med vattenscotrar till gänget. Blev en riktig höjdpunkt. Jag hyrde både Stockholms bastuflotte och jet ski härifrån. 

CZ7A6782

CZ7A6843-001

7. Bra fest = bra mat! Jamen lite så… Ofta lagar jag själv men sist bokade jag in en femrätters på en restaurang här ute på Ekerö som heter Jungfrusund Marina. Något jag inte ångrar. Slapp hålla på, stressa, fixa och trixa. Fick bara sitta och njuta med mina vänner. Disken tog någon annan hand om. Jamen bara det! 😉

IMG_4327

8. Glöm inte sötsakerna! …I alla fall om det är en tjejfest (eh livsviktigt). Min favvo är Anthon Berg (nom nom). Jag laddar ofta upp med bakverk (typ cupcakes)  kombinerat med olika sorters choklad, marsipan plus lite naturgodis på det. Godis-råtta for life så inget kalas utan godsaker!

CZ7A6911

9. Höj musiken och släpp lös! För vem vill inte dricka en drink (eller fem) för mycket då och då för att fira livet? Speciellt i kombination med bra musik och ett gäng sköna människor! Well, I like och på mina fester sitter ingen i soffan och surar.

Viktigaste ingrediensen (bortsett från ovanstående punkter)? HA KUL för sjutton. Har inte du kul kommer ingen annan ha det. Så klart. Stressar du sönder kommer det kännas av hos gästerna. Unna dig själv en härlig och avslappnad kväll där du bara kan vara dig själv och ha riktigt skoj!

Det är vi alla värd!

Puss och hej.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!