Restaurangtips: Jungfrusund på Ekerö

Jag är en väldigt stolt Ekeröbo (och norrlänning i hjärtat såklart). Jag älskar att bo här och vill så långt det bara går stötta och gynna våra lokala affärer och restauranger. Såklart. Har tidigare skrivit om Rastaholms värdshus som vi ofta besöker om somrarna med båten.

En annan restaurang som vi har ute på Ekerö heter Jungfrusund. Precis innan min födelsedagsfest fick jag reda på att restaurangen (som varit lite sisådär de senaste åren med både dyr och halvbra mat) fått nya ägare. Ringde och hörde med Lasse (nya ägaren) för att få veta mer om deras meny när han råkade nämna att han även driver Döden i grytan (som jag råkar älska). Då bestämde jag mig för att boka in min födelsedagsmiddag här.

Vi njöt av en femrätters middag som verkligen var något utöver det vanliga. Pilgrimsmusslor, hemgjord tryffeltortellini, lamm, oxe, citronsorbet följt av gårdsostar med marmelad. Allt smälte verkligen i munnen och alla var supernöjda med restaurangbesöket.

rest1

Till alla Ekerös (och stadsmänniskor som vill ha lite rehab från stan då och då) lycka ställde jag några korta frågor till Lasse eftersom jag jag tyckte att restaurangen förtjänade titeln ”veckans restaurang-tips”.

rest5

Hej Lasse, du har precis tagit över Jungfrusund marina. Hur gick det till?

Vi är fyra delägare, Ragmi Halili, Gazmend Fetahi, Andreas Nordgren och jag. Ragge och Gazze frågade mig och Andreas om vi var intresserade av att titta på en pärla i mälaren som dem hade fått nys om. Dem köpte restaurangen i början av juni och jag och Andreas klev in i slutet på juni.

Har du någon koppling till Ekerö?

Nej det har jag inte men jag är uppvuxen i Hässelby.

Berätta lite om er meny och maten överlag?

Andreas (köksmästaren) och även min son! Har en förkärlek till rustik, matlagning där råvarorna står i fokus. Säsongsbetonade menyer är även nått som vi jobbar mycket med då man lättare får tag i närodlade produkter samt ett mer hållbart koncept. I dagsläget är menyn fokuserad på lantligt franskt, speciellt nordfranskt, med rätter så som bräserade lammlägg, confiterad anka, ostron och steak tartar. Men då köket har mångårig kompetens inom de flesta välkända kök vet man aldrig vad som kan komma upp på våran meny.

Vad är din version med restaurangen? 

Man ska vara ödmjuk inför gästerna och lyhörd för deras önskemål och tankar.

För oss ekeröbor som hängt på Jungfrusund tidigare.. Vilka förändringar kommer vi märka av? 

Vi ska höja ribban både när det gäller mat och service. Vi öppnar cafe/bar sidan av restaurangen under vår och sommar för dem gäster som bara vill komma ner på fika eller en öl senare på kvällen.

rest7

Restaurangen bjuder in till mysiga trubadur-kvällar om sommaren på deras gigantiska terass.

rest2

Går dessutom rykten om att deras högrevsburgare smälter i munnen… ALLTSÅ dör. 

Här hittar ni menyn!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!