Rustikt rödbetsbröd med valnötter

Hej!

I morse blev jag sugen på rustikt och smakrikt bröd så jag snodde ihop ett hittepå-bröd av de ingredienser jag hade hemma. Resultatet blev ett enkelt, snabbt och urgott rödbetsbröd med valnötter! 

Bästa av allt? 

Ingen knådning, ingen jästid och ingen disk! Allt blandas i samma bunke och kan serveras efter 20 minuter (varav 15 min i ugnen).

rodbet47

rodbet46

Så vacker färg på smeten.. Ellerhur? 🙂

rodbetsbrod6

rodbetsbrod4

Blev ett riktigt fint bröd till slut.

rodbet42

Vispade ihop lite smör av en grädde jag hade hemma och smaksatte med lite lime och havssalt. Passade väldigt bra till brödet som toppades med en skiva ost.

rodbet41

Rödbetsbröd med valnötter

1 msk bakpulver eller bikarbonat

1 tsk salt

1 dl grahamsmjöl

2 dl havregryn

5 dl vetemjöl

100 g smör

100 g rivna rödbetor

3 dl mjölk eller filmjölk men går även med kesella

Gör så här: 

Sätt ugnen på 250 grader. Riv rödbetorna.

Blanda samman alla torra ingredienser.

Blanda ner rivna rödbetor, mjölk eller filmjölk och smör. Går bra att smälta.  Ska bli en kladdig deg.

Forma degen till en boll och lägg den på en plåt med bakblåtspapper. Går även att tillaga i form som jag gjorde.

Gör ett hål i mitten av brödet och skär sedan i lagom stora ”tårtbitar”.

Nagga varje bit med en gaffel och grädda sedan i ugnen i ca 15 minuter tills brödet fått en fin färg.

Låt sedan svalna på plåten och servera därefter direkt.

Ha en strålande fin söndag vänner.

Puss

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!