Restaurangtips: ”Nya” Le Rouge i gamla stan

Hej på er!

Veckans restaurangtips känns som en kär gammal vän som jag tappat kontakten med de senaste åren. Det var nämligen den första restaurangen jag gick till (som nyinflyttad norrlänning i Stockholm) med ett gäng nyfunna vänner..

Då var restaurangen top notch. Jag minns att vi skålade i champagne och sörplade rödtjut (till en ljuvlig femrätters) som att det inte fanns någon morgondag.   Stämningen var livlig, högljudd och kärleksfull och jag blev kär i hela grejen. 

Några år senare var det magiska skimret som bortblåst.. Lokalerna kändes trånga av alla slipsgubbar med sällskap och det livliga var helt plötsligt bara tråkigt. Den dyra maten som tidigare kändes så exklusiv var bara just det.. dyr!

lerouge2

Gissa om jag blev glad när jag blev inbjuden på en presslunch till Le rouge som just fått nya ägare. Bockholmengruppen som tagit över den anrika restaurangen presenterade en meny med endast tre råvaror i fokus – lax, entrecote och grönt med ett stort fokus på rödvin!

– Le Rouge ska bli Sveriges skönaste restaurang om du vill äta lax eller entrecote och dricka rödpang, säger Mathias Pilblad, före detta landslagskock och matkreatören i Bockholmengruppen.

Mathias serverade en rad rätter på lax, entrecote och olika grönsaker tillagade på en rad olika sätt som smälte i munnen. Jamen på riktigt. 

dessert1

Till dessert serverades min favorit. Lika god som vacker med bland annat glass, sorbet och torkad brownie. Jamen ni ser ju. 

Den 15 oktober slår de upp dörrarna för allmänheten och då borde ni kila dit. Missa inte råbiffen bara!

Puss

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!