Glutenfritt fröknäcke på ett kick

Glutenfritt och fyllt med en massa nyttigheter! Ett perfekt alternativ för dig som inte vill trycka i dig en massa vitt mjöl.

Den här månaden (november) har jag laddat upp med en massa fröknäcke i skafferiet. Anledningen är att jag under en månad kommer att vara med på FitnessFighten som ni kan läsa mer om här.

Jag måste nämligen komma tillbaka till bra och hälsosamma rutiner som jag mer och mer glidit ifrån de senaste året (jamen på riktigt, det är lite akut som ni kanske förstår, haha)..

 

knacke2

Om helgerna förtjänar vi självklart en bit kladdkaka eller tre (helst fem om jag får välja) men om veckodagarna rekomenderar jag inte att man lever efter det belöningssystem-tänket.. Well, om man inte är sugen på ett par extrakilon i veckan och massa blodsockerfall om dagarna.

knacke7 knacke9  knacke15

Kommer i alla fall varva lite nyttiga recept på mat och godsaker med lite träning på bloggen den här månaden.

..Sedan är det ju (tyvärr eller tur nog?) som vanligt kört i december, haha! Då vill jag BARA baka julgodis, dricka en massa glögg och ha det myspys med tända ljus och hela köret. Jaja, lova att stå ut med ett lite nyttigare ”jag” i 30 dagar nu så är jag snart tillbaka igen.. 😉

Här kommer receptet på enklaste och godaste fröknäcket!

Du behöver: 

Portioner: 1 ugnsplåt

1 dl sesamfrö

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

1 dl majsmjöl

1/2 dl linfrö

1/2 tsk salt

1/2 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

Till servering

oliv – och/eller tomattapenad

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°C.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30×40 cm.

Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.

Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 1-1½ timme. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.

Ha en superhärlig söndag. Jag startar dagen med en springtur (ödets ironi).

puss

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!