Snabba (och goda) frukostar till veckan

Alltså.. Det känns lite smått overkligt att titta ut på morgonen nu. Ena dagen är vackrare än den andra. Isen ligger tjock över Mälaren och mina älsklingar har helt plötsligt oändligt stor bakgård!

hund2

Bella älskar att sitta och titta ut över tomten och jag älskar att hon sitter där.. och vaktar! ..Eeehm hon gör sitt bästa iaf. 😉

Lite halvjobbigt då man varken har storleken, tänderna eller skallet (medfött fel så låter bara som en liten fågel när hon skäller, hehe).

hund1

Ni ser ju ändå vilken tuffing som kan stå på två ben (eller sitter hon bara på rumpan och vilar?) och allt! 😉

omelett

I veckan har jag jobb över öronen, plus en massa möten, intervjuer, pressträffar och middagar. Pjuh! Tur jag älskar det jag gör.

Här tipsar jag om 3 härliga frukostar att starta dagen med! Först ut är scrambled eggs med avokado och keso.

Ingredienser till en portion 
2 st ägg
1/2 dl mjölk (grädde är supergott men kanske inte så nyttigt varje dag)
salt
peppar

Gör så här: 
Blanda ägg, mjölk, salt och peppar och slå sönder äggen lätt, men inte helt.
Värm upp en stekpanna och lägg i lite smör.
Häll i smeten och rör hela tiden. Klart!

knacke2

Gillar du bröd men vill äta lite nyttigare till vardags? Testa då mitt supergoda glutenfria knäckebröd! Räcker till hela veckan och du gör det på ett kick!

knacke7

Det här fröknäcket smakar extra bra om du finhackar ner lite grönkål och strör över lite havssalt innan du gräddar det i ugnen.

Du behöver: 

Portioner: 1 ugnsplåt

1 dl sesamfrö

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

1 dl majsmjöl

1/2 dl linfrö

1/2 tsk salt

1/2 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

Finhackad grönkål

Salt efter smak

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°C.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30×40 cm.

Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.

Bred ut smeten tunt på plåten. Salta! Grädda mitt i ugnen ca 1-1½ timme. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.

scones2

För er som vill få tips på lite matigare (och lyxigare) frukost så bjuder jag på ostfyllda supersnabba klickscones. Godast av äta med lite smör bara tycker jag.

Ingredienser till 6 portioner scones

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 krm salt

100 g smör eller margarin

3 dl mjölk

1 dl riven ost

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 250°C.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och ost med salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.

3. Klicka 6 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Hoppas något av tipsen föll i smaken!

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!