Helgen till ära tipsar jag om raw chokladbollar (går utmärkt att välja bort chokladsmaken om man vill det) fullproppad med en massa nyttigheter! Perfekt för den som vill njuta av någonting gott men hålla det nyttigt.
Jag har rullat mina raw bollar i pumpakärnor och kokosflarn.
Går självklart utmärkt att rulla bollarna i vad som helst. Favoriter för mig är kakao och vanliga kokosflingor!
Bollarna är väldigt maffiga så den här fikan kommer du definitivt känna dig nöjd med! ð
Tips: Välj saltade pumpakärnor om du precis som jag gillar den salta smaken.
Du behöver:
12 st färska dadlar
1 näve blötlagda pumpakärnor
2 dl blandade nötter
1 msk kokosfett
2 msk raw kakao
1 msk stark espresso
Toppa med: Pumpakärnor eller kokosflarn
Gör så här.
Mixa nötterna/pumpakärnorna till ett fint mjöl. Lägg i dadlarna, kokosfettet, kakaon och kaffet. Mixa tills att har gått ihop. Ta upp och forma 12 st. bollar och rulla i valfri topping. Kyl bollarna minst 1 timma. Håller upp till 1 vecka i kylen.
Lycka till!
Kram