Gult hör Påsken till, ellerhur? Men även om du inte gillar färgen så kommer du att gilla den här enkla och supergoda desserten som både bjuder på sött och syrligt i en härligt krämig pannacotta toppad med mango.
Jag har dessutom toppat min med hallon och maränger för att de ska se extra festliga ut i skålarna från Cervera! 🙂
Snyggt att servera en färgstark dessert på vit servis tycker jag. Ger ett stilrent intryck.
Mina mässingbestick är bara to die for-snygg! Älskar verkligen kontrasten till det vita porslinet från Table Top.
Citronpannacotta med exotisk mangopuré
6 portioner
Pannacotta:
3 gelatinblad
2 citroner
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Riv det yttersta skalet på citronerna och lägg det i en kastrull tillsammans mjölk, grädde, socker och vaniljsocker. Koka upp, rör om och dra bort från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Fördela i portionsglas. Låt svalna och sedan stelna i kylskåp i minst 3 timmar.
Exotisk mangopuré:
Mango
Honung
Citronskal
Gör så här:
Koka upp allt och mixa sedan fint. Låt svalna och toppa sedan över pannacottan.
Toppa med maränger och hallon.