Hej!
Lovade ju er lite recept i från helgen och idag tänkte jag bjuda på min superdupergoda raw chokladtårta. Helt utan socker, gluten och mejeriprodukter!
Det här är inte alls en sån där nyttig ”rätt så god” brownie utan en ”smakar precis som en riktig brownie”-god variant! Jamen ni förstår. 😉
Kakan består av en fast browniebotten och en mjukare chokladglasyr.
Galet kladdig och galet god! JAG lovar, ni måste testa!
Min variant är toppad med jorgubbar, blåbär, rostade kokosflarn och granatäppelkärnor. Fräsht till det chokladiga.
Du behöver:
2 dl valnötter
2 dl färska dadlar utan kärna
1 dl kakao
1 msk mandel-eller jordnötssmör
Liten nypa salt
2 mats vatten
1. Lägg valnötterna i en matberedare och mixa några sekunder tills de är sönderhackade i småbitar.
2. Tillsätt övriga ingredienser. Mixa allt till smet.
3. Degen ska bli sammanhållande och lite klibbig.
4. Tryck ut degen i en form (jag använde en halv brödform). Stoppa in i frysen medan du gör frostingen.
Chokladfrosting
1 mogen avokado
Frön från 1 vaniljstång
3 msk flytande honung
1 msk kokosolja
3 msk kakao
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills blandningen är mycket slät. Se till att det inte finns kvar några avokadobitar.
Toppa med valfria bär eller nötter.
Lycka till!
Kram
Kommentera