Drömgoda apelsinmacarons med Baileyskräm

Apelsinmacarons i olika nyanser fyllda med Baileyssmörkräm är så gott att man blir matt. Du måste testa!Macarons2 Macarons baileys

Apelsinmacarons med Baileyskräm
Ingredienser:

200 g florsocker

100 g mandelmjöl

120-125 g äggvita

40 g strösocker

1 nypa salt

Orange färgpasta
Baileyssmörkräm

Ingredienser:

70 gram mjukt smör

225 gram florsocker

15 ml mjölk

45 ml Baileys

1 msk rivet apelsinskal
Så gör du smörkrämen:

Vispa smör och florsocker tillsammans.

Tillsätt mjölk, Baileys och rivet apelsinskal.
Så gör du macarons:

Lägg den malda sötmandeln och florsockret i en matberedare och kör i 15 sekunder. Sikta ner blandningen i en skål.

Vispa äggvitorna hårt i en stor skål tills mjuka toppar blidas. Vispa sedan gradvis i strösockret så att det blir en tjock och blank marängsmet.

Blanda ner orange färgpasta i marängsmeten.

Vänd ner mandelblandningen (en tredjedel i taget) i marängsmeten med en slickepott. När alla de torra ingredienserna har blandats i ordentligt fortsätter du att dela och vika blandningen tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens.

Häll marängsmeten i en sprits- eller plastpåse försedd med ett 1 cm stort runt munstycke.

Spritsa ut 32 små cirklar på bakplåtspappret. Låt stå i rumstemperatur i 30-60 minuter. Släpp plåten med macarons i golvet från några centimeters höjd så att eventuella luftbubblor försvinner.

Värm ugnen till 170 grader C. Grädda i 10 minuter.

Spritsa ut smörkärmen och sätt ihop två och två kakor.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!