Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Drömgoda apelsinmacarons med Baileyskräm

Apelsinmacarons i olika nyanser fyllda med Baileyssmörkräm är så gott att man blir matt. Du måste testa!Macarons2 Macarons baileys

Apelsinmacarons med Baileyskräm
Ingredienser:

200 g florsocker

100 g mandelmjöl

120-125 g äggvita

40 g strösocker

1 nypa salt

Orange färgpasta
Baileyssmörkräm

Ingredienser:

70 gram mjukt smör

225 gram florsocker

15 ml mjölk

45 ml Baileys

1 msk rivet apelsinskal
Så gör du smörkrämen:

Vispa smör och florsocker tillsammans.

Tillsätt mjölk, Baileys och rivet apelsinskal.
Så gör du macarons:

Lägg den malda sötmandeln och florsockret i en matberedare och kör i 15 sekunder. Sikta ner blandningen i en skål.

Vispa äggvitorna hårt i en stor skål tills mjuka toppar blidas. Vispa sedan gradvis i strösockret så att det blir en tjock och blank marängsmet.

Blanda ner orange färgpasta i marängsmeten.

Vänd ner mandelblandningen (en tredjedel i taget) i marängsmeten med en slickepott. När alla de torra ingredienserna har blandats i ordentligt fortsätter du att dela och vika blandningen tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens.

Häll marängsmeten i en sprits- eller plastpåse försedd med ett 1 cm stort runt munstycke.

Spritsa ut 32 små cirklar på bakplåtspappret. Låt stå i rumstemperatur i 30-60 minuter. Släpp plåten med macarons i golvet från några centimeters höjd så att eventuella luftbubblor försvinner.

Värm ugnen till 170 grader C. Grädda i 10 minuter.

Spritsa ut smörkärmen och sätt ihop två och två kakor.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!