En fantastisk första dag på semester i Svalbard

Är nu avklarad och jag ligger i sängen och uppdaterar efter att ha varit vaken ett par timmar för länge.. Men vänner, det var det värt!

IMG_6762

Klockan ringde 04:30 i morse och efter mycket om och men kom vi fram till Svalbard vid 13ish-tiden! Då drog vi direkt på oss täckkläderna (behövs här kan ja lova, freezing) och drog in till stan (eeh byn) för att strosa runt lite!

2

Första stoppet blev på Svalbards museum som ligger precis bredvid huset vi hyr. Det var ett grymt första stopp med tanke på att vi fick lära oss så mycket om det lilla samhället samt spana in första isbjörnen.

Den är visserligen uppstoppad men så jäkla mäktig… Tassarna är liksom större än mitt huvud. MÅSTE bara få se en i verkligheten med, men det kommer! 😉

Efter museumet svängade vi förbi på Fruen Cafe där de blanda annat tillverkar sina egna praliner. Där blev de pizza och ett gäng praliner till efteråt.

3

1

10

Hur söta var inte de små isbjörnarna då? Galet goda dessutom. 10 praliner kostade ca 150 kronor vilket jag tyckte var ett bra pris.

Kan även varmt rekommendera pizzan som efter lite för många timmar utan mat i magen smakade grymt bra, haha!

Sedan blev de lite shopping och jag kompletterade mitt Norrona-kit med ett par nya handskar.

9

Efter museum, fika och några timmars artisk shopping bokade vi bord på Huset som vi blivit tipsad om skulle vara en grym restaurang.

IMG_6777

Tog en trerätters och är riktigt nöjd med besöket!

11

Supersmarrig soppa till förrätt!

12

Följt av grym lammkorv till varmrätt. Efter middagen gick vi till Sval bar där det var Country kväll. Något som tydligen lockade exakt hela byn.

6

Lägger ni förresten märke till att det är exakt lika ljust när vi kom fram till Svalbard kl 13 som när jag tog sista bilden kl 22.00? Då är det för att solen aldrig går ner så här års.

Det är med andra ord ljust dygnet om. På  gott och ont (är inte det minsta trött nu när jag ligger i sängen och snart ska sova)!

Näe, nu måste jag ändå sluta. Ska ut på isbjörns-safari i morgon (IIIIIIHHHHH vad jag längtar)!

Puss från arktis <3

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!