En dag på hundsläde genom världens vackraste Svalbard!

Hej på er!

Är helt dagblind här borta på Svalbard men i dag är det alltså kristi himmelsfärd. Det vet jag eftersom det inte gick att köpa alkohol (eller något annat för del delen) på byns enda (vad vi sett iaf) mataffär inför kvällen eftersom det är en röd dag.

Hade liksom varit trevligt att korka upp en flaska nu efter en hel dag på hundsläde, krålandes i isgrottor och glaciärer.

Jaja, vi tar det hela (fantastiska) från början…

svalbard

Vi bestämde oss för att uppleva Svalbard på hundsläde med Green Dogs i dag vilket skulle visa sig vara bland det bästa vi någonsin gjort. Jomen på riktigt!

svalbard

Dagen började med att leverera sol och blå himmel. Hur ljuvligt?

svalbard

Innan jag går vidare till att berätta om dagen. HUR SNYGG är han inte?

svalbard

Smälter ju in klockrent i den här atmosfären med sina Norrona-kläder och kikaren i högsta hugg. Han som annars brukar bli så sur när jag ska ”hålla på” och ta bilder.

svalbard

Man får alltså passa på när det står ”semester” på schemat! Haha…

svalbard

Så här såg jag ut idag. Älskar btw mina nya vita kängor som är helt fodrade och dödsvarma. Det behövs här. Ser kanske varmt och trevligt ut i solen men är egentligen så sjukt jäkla kallt. BRA kvalitetskläder är ett måste!!

sval16

Solglalsögon är också att föredra. Även om inte solen tittar fram. Det är nämligen SÅ ljust och SÅ vitt vart man än fäster blicken.

sval1

Jaja, tillbaka till dagen. Den här godingen  mötte vi på vägen till utflykten. Hur vacker?

sval16

Alla vilda djur på Svalbard är vita. Vita rävar, vita renar, vita björnar osv… De är med andra ord också rätt svår att se efter man stirrat in i vita snöberg i några timmar för länge!

Åter till hundsläden!

sval22

Jag och min flock innan vi drog iväg.

sval24

Var en SÅN naturupplevelse med hundsläde med tanke på att man var så nära naturen. Det var dessutom så tyst till skillnad mot tex skoter.

sval29

Började så klart gosa med ”mina” hundar direkt och fick snabbt ett gäng nya vänner! <3

sval23

Min favvis blev den gamla flockledaren!

sval21

Går inte att beskriva hur fint det är här. Så naket (helt utan träd, buskar etc) på ett så melankoliskt vackert sätt. Efter vi åkt i några timmar var det dags att klättra ner i ett grotta där det gömde sig en gammal glaciär under och en 2 km lång underjordisk tunnel helt i is.  svaö30

Tog bara med vår äventyrskamera ner (och har såklart glömt sladden för att kunna få in de i datorn, hemma) men här är iaf en mobilbild. Var i alla fall SÅ häftigt. Ni kommer förstå vad jag menar när ni får se bilderna!

Nu ska vi ta en kort powernap (eftersom vi inte lyckades handla hem något bubbel, he..he) och sedan är det dags för en femrätters arktisk middag på restaurang Gruvlagret!

Stor kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!