Middagstipset: Ugnsbakad lax med romsås och rostade rotfrukter

Hej på er!

I helgen som varit har min världsbästa norrländska (så klart) familj varit och hälsat på vilket varit supermysigt. De åkte hem i morse när vi åkte till jobbet och faktum är att jag saknar dem redan. Så tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra…

Jaja, i går slog vi till med ugnsbakad lax, romsås och rostade rotfrukter med sallad till middag. En rätt som både är SÅ lätt och så god och som får bli dagens middagstips.

mat1

Blandade skivade rödbetor och potatis som jag bakade i ugnen tills de blev knapriga på 250 grader med salt och olivolja.

De sista 10 minuterna slängde jag in rädisor vilket är ett tips att testa att baka i ugnen om du inte gjort det tidigare. Blir supergott!

mat2

Laxen bakade jag på låg värme (165 grader i ca 30 minuter) tills den blev sådär perfekt att den bara smälter i munnen. Romsås gjorde jag av gräddfil och stenbitsrom. Enkelt, färscht och gott!

mat3

Efter middagen blev det jordgubbar, vattenmelon och lite rosévin. Hade gärna ätit desserten ute på altanen med solen i ögonen men i går blåste det så klart storm. 😉

Jaja, nu ska jag krypa ner i soffan och kolla House of Cards.

Puss

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!