Maj – en historia för bra för att inte berätta

I maj 1927 föddes du, döptes lite senare till Maj och i maj 2016 dog du. 

I går fick vi säga hejdå. På platsen där du byggde ditt sommarställe en gång i tiden. På platsen som vi i dag kallar vårt hem.

Första gången jag träffade dig slogs jag av din livs historia. Historien som jag igår påmindes om när prästen pratade om ditt liv framför din kista. Så självständig och driven för din tid. Med en framgångsrik karriär på Utrikesdepartementet och ett stort intresse för att upptäcka världen.

I mina ögon hade du sett och upplevt allt, mer än någon jag tidigare träffat. Du hade historier om vartenda land och vi möttes i vår passion och nyfikenhet för världen och livet.

maj12

På en vägg i vårt hus hänger det sedan en tid tillbaka foton från några av dina resor tillsammans med din livs kärlek, George. Inte bara för att fotona är så otroligt fina utan även för att de berättar er historia. En historia som har så stor betydelse för den platsen vi i dag älskar mest av allt.

Här har jag även hängt upp torkade blommor plockade i maj varav en fyrklöver över den finaste bilden på er. Din man och min sambos fina farfar som jag aldrig fick chansen att träffa men hört så många historier om genom åren.

maj14

George var han som bakade de godaste drömmarna och han som inte bara var starkast på Munsö utan i hela världen. Han som var så snäll att det riktigt syntes i ögonen och han som det skrevs böcker och serietidningar om.

geo

Han som vid ung ålder kammade hem världsrekordet i enarmslyft (en titel som han håller än idag) och han som så sorgligt nog tappade synen strax efter 40. Efter det blev du hans ögon då ni fortsatte att resa och upptäcka världen innan du sedan blev änka alldeles för tidigt…

Jag vill bara säga att din begravning blev så fin igår. Solen tittade fram och de som stod dig närmast samlade sig på ett vackert sätt. Hemma från kyrkan åt och drack vi gott.

mat20

maj9

maj8

Din fina kristallskål fick bära potatissalladen och till det serverade vi grillad kyckling, lax och en massa annat gott.

maj1

Jag hade inte behövt berätta din historia i dag men den är helt enkelt för bra för att låta bli.

Vi kommer att sakna dig, Maj Brunstedt. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!