Resguide till Cefalu: Första dygnet i den pittoreska lilla staden

Vi har precis börjat vår rundresa i Sicilien på Cefalù som ligger på den norra kusten. Staden tillhör provinsen Palermo där vi landade igår.

Här bor vi på ett riktigt mysigt hotell upp i bergen som heter Alberi del Parisio. Har ni (som vi) rest runt en del i Italien innan så vet ni att standarden är sisådär…

Frukosten brukar inte heller vara något att hänga i julgranen trots fyra eller fem stjärnor på hotellets väggar men det här hotellet hade faktiskt riktigt bra utbud med en massa mumsiga saker. KUL då vi lagt ner en massa tid på att försöka bra boende! 😀

Well, så HÄR vackert har vi haft det i dag.

cefalu-sicilien

Jamen ljuvligt. Om vi backar bandet något startade vi dagen med 1 timmes tennis innan frukosten. Superkul och det har vi bestämt att göra resterande två dagar vi ska vara här.

cefalu-sicilien

Efter tennisen drog vi ner till stranden och…

cefalu-sicilien

Tog ett glas bubbel till första (eeeh andra) boken. Hann nämligen läsa ut första redan igår på flyget hit. Den första semesterboken blev Martina Haags ”Det är något som inte stämmer” vilket var en riktig bladvändare.

Bästa och mest ärliga hon gjort i bokväg om ni frågar mig (boknörden nr 1) och verkligen läsvärd. Sorglig men samtidigt fin och äkta. Precis som livet är beskriver hon det, mitt under en omtumlande och hemsk skilsmässa.

cefalu-sicilien

Efter stranden skulle vi försöka oss på en bild, tillsammans. Den blev väl helt ärlig sådär och Kristers hår får vara beviset på att vi faktiskt badade, en hel del. 😉

I kväll har vi bokat bord på bästa restaurangen enligt Tripadvisor som är lite av en gud på våra resor. En recension kommer i veckan. Nu ska vi hoppa i poolen en sista gång innan det är dags att svira om till något annat än strandklänning.

Puss från Italien

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!