Siciliens bästa matupplevelse får du på Terre Di Himera

”Kan ni komma tillbaka om två minuter, maten är snart klar?” Ropar en dam med en stekpanna i ena handen och olivolja i den andra. En olivolja som just nu är på väg rakt genom luften mot (vad som ser ut att vara) en tomatblandning.

20

Bruschetta blir det till förrätt. Gud så gott, tänker jag. Vi hittade detta bed & breakfast av en slump och slogs av betygen de fått från resenärer – världen över. ALLA hade gett högsta betyg och lovordade stället (och det gamla italienska paret).

I väntan på middagen satt vi oss ner utanför vårt lilla hus då hunden Napolione och kattfamiljen (utan bestämda namn) dök upp. Hönsen gal i bakgrunden och allt kändes som taget ur ett idylliskt vykort. Som en saga…

31

Precis då kom det, ”maten är klar, kom och sätt er” på knagglig engelska med italiensk brytning. <3

23

Förrätten innehåll som förutspått bruschetta men även nyplockad kronärtskocka, stenugnsbakat bröd, ostkaka och grillade grönsaker.

Terre Di Himera lagar rätter utifrån sitt stora frukt och trädgårdsland och väljer bara närproducerat kött och mjölkprodukter. Allt är ekologiskt och hemlagat – från grunden.

1

Till first course (ja de äter alltså alltid två rätter innan huvudrätten i Italien) serverades det hemgjord pasta med sparris.

2

Till varmrätt blev det grillat kött med salt peppar och olivolja som serverades med krispiga grönsaker.

22

Här står mannen i huset och grillar vårt kött några meter från vårt bord. Hur härligt?

28

9

En snygg, glad och vrålhungrig kille fick jag i mitt bord, kvällen till ära.

Till efterrätt det enda tänkbara (#wheniItaly) – tiramisu. Den bästa sorten jag testat i hela mitt 28(snart29)-åriga liv. Kolla bara in den nedan!

27

Jag ber om att få ta en bild på kvinnan bakom maten. Hon som nyss bjudit oss på den bästa middagen på länge för så lite som 28 euro per person vilket också var vår billigaste middag (ute) på länge.

29

Så fin människa! Efter middagen ville kattfamiljen följa med in. De fick de och tog soffan för natten.

10

Napolione vaktade utanför dörren och morgonen därpå vaknade vi av tuppen.

15

Då väntade vår bästa frukost i Sicilien med allt ifrån prosciutto till äggkaka, nybakat bröd, yoghurt, egen müsli, äppelkaka och färskpressad juice.

32

16

11

14

Så, har ni vägarna förbi Sicilien. Missa inte den bästa matupplevelsen (och vistelsen) på Terre di Himera. Vi älskade det!

30

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!