Recept: Så enkelt bakar du en saftig och god Foccacia

Känner ni att hösten ligger i luften och bara väntar på att få att slå till nu? Men det gör det definitivt inte lättare att veta hur en ska klä sig just nu…

Igår tog jag bara stickat, halsduk och trenchcoat till jobbet då det både såg kallt och supergrått ut när jag kollade ut på morgonen. Väl utomhus var det inte alls kallt utan skitvarmt vilket resulterade i att jag kallsvettades hela dagen.

Tänkte iaf bjussa på ett av mina godaste recept på Foccacia som går att fylla med det du har hemma egentligen. Så gott att njuta av som det är och bara bryta bitar eller att ha som tilltugg under en middag.

focaccia cassandra bakar

Finns inget bättre än att sätta in en sån här goding i ugnen och vänta på att lukten ska sprida sig i köket.

focaccia cassandra bakar

Och hur fina blir dem inte?

focaccia cassandra bakar

Den här gången skar jag ut små tårtbitar men det här brödet går att servera precis hur som helst.

focaccia cassandra bakar

Foccacia är supergott att servera till en god olivolja och havvsalt! Mums!

focaccia cassandra bakar

Focaccia

50 g jäst

3 dl mjölk

3 dl vatten

1/2 dl olivolja

1 1/2 tsk salt

3 dl siktat dinkelmjöl

9-10 dl vetemjöl special

Garnera med:

1 1/2 dl fetaost

1 dl svarta urkärnade oliver

Rosmarinkvistar

Tomater

Rödlök

2-3 msk olivolja

1 msk flingsalt

Ugn: 200°

Gör så här

Smula ner jästen i en degbunke. Späd med ljummen mjölk och vatten och rör om så att jästen löser sig.

Tillsätt olja, salt och de båda mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig, men ganska lös deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Olja en långpanna med olivolja. Arbeta ihop degen i bunken och slå upp den i långpannan.

Tryck ut den med oljad hand, så att degen täcker hela långpannan. Täck över med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

När degen jäst, tryck ner fetaost, oliver och rosmarinkvistar med jämna mellanrum.

Pensla brödet med olivolja och strö över flingsalt. Låt degen jäsa i 5 minuter utan bakduk.

Grädda brödet på näst nedersta falsen i ca 20 minuter. Låt brödet svalna på brödgaller.

Lycka till!

Kram

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!