Tillverkar vin från grunden i Toscana

I går landade ett gäng mat och vinglada skribenter och bloggare i Cortona i Toscana, well jag var en av dem.

Efter en natt i ett supercharmigt, lyxigt (och säkerligen svindyrt?) hotell från 1400-talet där mitt rum hade två egna våningar (och diverse jesus-statyer och läskiga änglar uppsatta på väggarna) vaknade jag långt innan klockan ringde i morse. Behöver jag nämna orsaken? #creepy

Well, med ett par koppar kaffe i kroppen, en ljummen croissant och lite annat smått och gott begav vi oss ut för att plocka druvor tidigt i morse.

11

Det var så jäkla kul. Så kul att jag kanske hittat min nya grej? Kanske jag inte bara ska dricka vin utan börja göra? Kanske jag borde skaffa ett växthus först (eller två). Jaja, senare problem.

8

Här är min blogg-plockande kollega Petter in action. Vi var väldigt fokuserade på vår uppgift i dag! Och det gav minsann resultat. En proppfull lastbil!

7

Hur vacker syn? Jamen ljuvlig!

3

Druvorna var så himla goda så en och annan klase slank ner i magen istället för i backen.

12

Och dessa druvor som vi själva plockade i dag ska alltså snart bli vin hemma i Sverige i Oenoforos vineri i Simrishamn. Det är så jäkla coolt och det ska vi fira i kväll med mat på en takterass och ännu mer vin!

Massor av bilder kommer i morgon, men nu måste jag sticka!

Puss

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!