Recept: Enkel och supergoda prinsessbakelse med smak av hallon, fläder och citron

Hej på er!

I dag är det fars dag och vad passar då bättre än att fira pappa med någonting hembakat (och galet gott)? Det är så klart tanken som räknas en sån här dag och jag älskar personligen att få presenter som man kan dela ihop med andra! 🙂

Dessa små söta prinsessbakelser tar lite tid men är egentligen himla enkla att göra. Bottnarna består av sockerkaka som jag fyllt med två olika fyllningar.

Prinsessbakelse

Jag älskar marsipan så därför täckte jag mina med det men gillar man inte marsipan funkar ju grädde eller smörkräm lika bra.

Prinsessbakelse

Tog en liten kvist grönt och en liten blomma från våra snittblommor för att dekorera med men de går tyvärr inte att äta.

Prinsessbakelse

Älskar dock effekten man kan skapa med hjälp av riktiga blommor… Vill man kunna äta allt så funkar violer eller kanderade blommor och ett säkert kort är alltid marsipanrosor. 😉

Prinsessbakelse

Till såhär festliga små bakelser passar det utmärkt att servera lite cava eller prosecco tycker jag. MUMS! 😉

 

Till tårtbotten behöver du: 

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Till fyllning 1 behöver du: 

Rivet skal och saft av 1 citron
50 g Smör
2 dl strösocker
1 ägg
3 äggulor
3 msk majsstärkelse
2 msk fläderblomssaft
5 dl vispgrädde

Till fyllning 2 behöver du:

250 g hallon
5 msk strösocker

Garnering:

400 g rosa marsipan

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i stora bull eller cupcakeformar.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.

4. Stjälp upp cupcakesen på galler. När de svalnat så skär du kakorna i 3 delar.

5. Värm citronskal och -saft, smör och socker i en kastrull tills smöret smält.

6. Vispa ihop ägg och äggulor. Rör ner ägg, 0,5 dl grädde och majsstärkelse utrörd i fläderblomssaft i kastrullen.

7. Värm under kraftig omrörning tills krämen börjar tjockna. Låt krämen kallna.

8. Vispa resten av grädden till ett fast skum. Mosa hallon och socker. Blanda försiktigt med 1 dl vispad grädde.

9. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan.

10. Bred resten av grädden över tårtan. Kavla ut marsipanen till en rund platta och lägg den över tårtan.

Jämna till kanterna med en kniv. Pudra över florsocker.

Ha en härlig dag och lycka till!

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!