Recept: Pannacotta på Ahlgrens bilar på endast 2 enkla ingredienser

Hej på er!

I dag är jag så glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen (av flera orsaker) men framförallt för att min lillasyster bestämt sig för att komma hit och bo med mig i en hel veckan medan mannen i huset drar till Indien och jobbar.

Eftersom hon, Tella precis som jag är en liten baknörd kommer jag fylla bakskåpet (har ett eget skafferi med bara baksaker så klart, haha) till max i dag! Tänker att vi ska julmysa utav bara den eftersom hon snart drar till Namibia och jobbar och därför inte kommer fira jul med oss i familjen i år.

För att fira att hon kommer tänkte jag bjussa på ett barnsligt enkelt recept som jag gjort flera gånger. En pannacotta på Ahlgrens bilar som består av 2 ingredienser. Grädde och bilar. Simple as that! 

2

Börja med att sortera bilarna i tre färger. Du behöver två påsar för att göra pannacotta till ca 4-5 personer.

12

Så här blir den när du smält samman tre lager. Kom bara i håg att varje lager måste stelna i kylen innan du häller över nästa.

14

Jag brukar toppa med ett par bilar men är minst lika gott att krossa daim eller någon annan choklad över. Testa dig fram!

Du behöver: 

25 rosa Ahlgrens bilar

25 vita Ahlgrens bilar

25 gröna Ahlgrens bilar

6 dl grädde

Gör så här: 

1. Koka samman 25 bilar av respektive färg med 2 dl grädde. När de smält samman häller du första lagret i ett glas.

2. Låt första lagret stelna innan du påbörjar att smälta samman andra lagret.

3. Förvara i kyl när du har samtliga tre lager.

TIPS! Förstärk färgen i lagren med hjälp av karamellfärg.

Lycka till!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!