Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Festligaste nyårsdesserten: rosa champagnemousse med syrlig maräng

Hej finisar!

Hoppas ni haft en mysig jul? Det har jag verkligen haft!

Julen påminner mig varje år om vad som egentligen är viktigt och verkligen betyder något, nämligen familj, släkt och vänner. Simple as that! 

v2-900x1283-718x1024

Med dessa personer (jag omgett mig av de senaste dagarna) är det helt omöjligt att inte känna sig rik!

15749926_10154909739785802_526092360_n

Jag, Kaja och Tone på juldagen efter ett par glas bubbel.

I går åkte jag, Mette och Lena till stugan i Gålån där vi lagade tacos i mjukisar och drack vin framför brasan. Så himla mysigt. Älskar det stället.

v21-1020x631

I morse blev det en lång mysfrukost innan mamma kom förbi med kusinen Peder, hans Paula och lilla sonen Pontus. Blev en tur på isen och sedan filmmys och varm choklad!

13-1020x689

Mamma alltså, livets kvinna. Min idol, förebild och bästa vän (bland några andra stjärnor)! <3

Jaja, i dag tänkte jag tipsa om en lyxig dessert inför nyår som jag tror ni kommer gilla. Nämligen champagnemousse med syrliga maränger.

m42-785x1024

Så skönt att kunna göra klar desserten inför nyår och bara servera efter maten utan massa fix.

m40-1020x706

Älskar sånna här små söta maränger. Lyfter verkligen vilken dessert som helst.

Ingredienser:

250 g fryst eller tinad hallon
3 ägg
1 1/2 dl vit sirap
3 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk strösocker
1 3/4 dl mousserande rosa vin eller rosa champagne

Så här gör du:

Mixa hallon  slätt
 i en matberedare eller med stavmixer. Passera genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan.
Separera äggulorna från vitorna i två olika bunkar. Vispa vitorna till ett hårt skum med elvisp. Tillsätt sirapen, fortsätt vispa ca 1 minut.
Blötlägg gelatinbladen
5 minuter i kallt vatten. Vispa grädden fluffig.
Blanda gulor, socker och 
2 msk av det mousserande vinet/chanpagnen i en liten kastrull. Sätt kastrullen på svag värme och vispa tills blandningen blir tjock och krämig. Ta kastrullen från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i krämen. Rör i resten av det mousserande vinet, lite i taget.
Vänd ner krämen i äggvitevispet. Vänd ner hallonpurén och sist grädden. Rör försiktigt till en jämn mousse.
Fördela moussen i glas. Ställ i kylen minst 4 timmar. Förvara övertäckt i kyl. Hit kan förberedas 1–2 dagar i förväg.
Ca 30 minuter före servering:

Sega maränger med smak: 

2 äggvitor
4 msk strösocker
Några droppar citronsaft eller fruktpuré från mango, hallon eller vad du vill.

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 100 ° C
Vispa marängen tills det börjar bubbla, tillsätt då strösockret, lite i taget.
Tillsätt sedan citronsaften eller dropparna och fruktpuré och vispa till en fast maräng.
Spritsa ut marängerna i valfritt format på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängerna i ca 1 timme i mitten av ugnen.
För extra sega maränger: Låt stå kvar på plåten över natten täckt med plastfolie.
För extra färg använd colorpaste eller några droppar hushållsfärg.

Lycka till!

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!