Söndagslugn och recept på enkel och snabb lime och lemoncurd

Hej!

Söndag kan nog faktiskt kvala in som veckans näst bästa dag (efter fredag) – om jag får bestämma, vilket många kan tycka låta märkligt…

Jag har oftast sån energi redan när jag vaknar och ser fram emot en mysig, lugn och kravlös dag i mjukisar med en låång frukost och tid för reflektion – gärna också en springtur med någon grym podd i öronen!

Nere vid bryggan är det SÅ fint just nu, och extra fint känns allt med en rykande färsk kaffe. Vassen har börjat gulna och hela omgivningen osar höst som snart övergår till vinter. Luften är krispig och jag älskar det!

Till veckan ska jag och mamma till italienska alperna och jag är så pepp (vilket smittar av sig på mitt humör just nu)! Mamma fick resan i födelsedagspresent av mig och jag ser verkligen fram emot att få skämma bort henne, det är hon värd!

På söndagar brukar jag ofta laga någon extra god mat eller försöka hinna baka någonting och idag tänkte jag tipsa om en enkel, snabb och galet god lime and lemoncurd. Perfekt att ha hemma och ljuvligt god ihop med nybakade scones.

Hemgjord lime och lemoncurd:

3 ägg

1,75 dl Strösocker

Skal och saft från 1 citron

Skal och saft från 1 lime

75 g smör

Gör så här:

Ta fram värmetålig bunke och kläck äggen som du sedan vispar upp.

Tillsätt socker och saft/skal från citron och lime.

Placera skålen över kastrull med kokande vatten och rör om tills curden nått önskad konsistens. Ca 15-20 minuter.

Klicka sist i tärnat smör som får smälta under omrörning.

Förvara i glasburk i kylen.

Ha en superskön söndag och ladda på med massa energi inför veckan som väntar.

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!