Recension: Sveriges första helt veganska hotellbrunch – Radisson Blu Royal Park

Hej på er!

Alla som hängt med här under en längre tid vet att jag älskar brunch, så mycket att det definitivt kan klassas som ett stort intresse. När vi bodde i stan gick vi på brunch i stort sett varje helg. Sedan vi flyttade till hus på landet så blir det mer sällan för mig och Krister, men tillsammans med mitt brunch-tjejgäng fortsätter jag att hålla ”brunch-lågan” vid liv. Vi testar nya bruncher med jämna mellanrum och går även på gamla favoriter i stan.

I veckan som var, gick jag och mina kollegor på presslunch på Radisson Blu Royal Park i Solna som dukade upp sin nyhet, bestående av en helt vegansk brunchmeny (som faktiskt har premiär idag) på hotellet med fantastisk utsikt över Brunnsviken.

Innan maten fick vi en uppfriskande grön supershot, fylld med en massa nyttigheter som ingefära, spenat, citrus och annat smått och gott.

Mina finisar till kollegor var pepp på både shots och brunch. Sedan var det dags att fylla på tallriken. Så här såg min första omgång ut.


Tycker lokal, service och helhetsupplevelsen är sjukt viktig på en bra brunch och det får nästan fullpott här. Så vacker omgivning och trevlig personal.

Nej, jag är inte vegan och kan inte säga att jag äter särskilt mycket veganskt. Vegetariskt försöker vi äta så mycket som möjligt men ost, smör, mjölk och ägg får jag i mig i stort sett varje dag.

I brunchen fanns det vegansk ost som var supergod, även sushi med blomkål istället för ris med diverse fyllningar. Allt smakade magiskt bra.

Här serverades det falafel-våffla med coleslaw, rullader och en vegansk risotto som bokstavligt talat smälte i munnen.

Desserterna var så goda och favoriter (som ja inte ens hann fota innan den åkte in i munnen) var en raw choklad-brownie.

Priset för en vegansk brunch kostar 390 kronor vilket är lite saftigt kan tyckas, men då kommer det finnas ca 60 olika ”serveringar” att välja bland. Den här typen av mat är ett hantverk och kräver mycket jobb så jag förstår varför priset ligger något över en ”vanlig brunch”.

Helt klart värt ett besök! Testa, du kommer inte att bli besviken. Ta samtidigt en promenad längs med vattnet och njut av atmosfären och kom ner i varv efter en lång arbetsvecka så känns priset helt plötsligt rätt överkomligt.

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!