Från fallfärdigt förråd till användbart (och supergulligt) båthus

Efter sex år av renovering, fix och trix med ett och samma hus blir man lätt lite tom inombords när man helt plötsligt inser att man nästan är klar. Vad ska vi hitta på nu då?

Förutom en rådande vattenskada i kök och badrum (ja veeet, fy faan osv) är vi färdiga med huset som mest liknande en lantlig stuga när vi flyttade in 2012.

Förra sommarens roligaste (och snabbaste) projekt var när det lilla båthuset fick nytt liv. Det var då brunt, utan fönster och fyllt av gamla flytvästar och fiskespön. Vi hade prioriterat annat under flera år, när jag en dag gick förbi och tänkte att det där lilla förrådet hade man ju kunnat använda, på riktigt.

Lite nya plankor, målarfärg, och blocket-fönster senare var jag igång. Och allt som allt tog det två dagar att förvandla det lilla förrådet till världens mysigaste lilla båthus.

Krister satt sedan in platsbyggda möbler, bord och bänkar som jag målade i dovt grön. Sedan la vi in en grov matta, hängde upp lampor och satt upp några tavlor.

Förra sommaren åt vi faktiskt middag fler gånger i det lilla båthuset när vi hade vänner över, än i huset. Så blev väl investerade tusenlappar med facit i hand. Tror hela renoveringen gick på 5000 vilket inte är särskilt mycket när man pratar renoveringen.

Utsikten är verkligen inte dum härifrån! Nu längtar jag mest till att det ska bli varmt så man kan duka upp middagen där igen. Samt såklart att vattenskadan ska gå över så vi slipper ha kylen och frysen i vardagsrummet… Samt köa till samma toalett varje morgon, haha!

Gillar ni att renovera, fixa hemma? 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!