Banan, choklad och hasselnöt sätter ribban på denna mjuka kaka som du enkelt snor ihop i en långpanna eller sockerkaksform i påsk. Servera kakan som den är, eller trolla fram en enkel, snabb och lyxig dessert genom att servera med en kula vaniljglass med ringlad sirap på.
Älskar att ”bröa” formen med kokos istället för ströbröd. Passar bra till de flesta mjuka kakorna men blir även magiskt till kladdkaka.
Den här desserten är inte bara himlarns god, utan även väldigt fin. Titta bara!
Och som sagt, ljuvlig att servera med krämig glass och ringlad sirap.
Jag använde mig av marabous helnöt när jag gjorde det här receptet, men det fungerar såklart bra med vilken choklad som helst.
Du behöver:
1 banan
100 g mjölkchoklad
1 dl hasselnötter
1 dl socker
3 ägg
1 dl smält smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
Kokos och lite smör till att ”bröa” formen.
Toppa med:
1 banan
Ringlad sirap
Krossad choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smöra formen och ”bröa” med kokosflingor.
3. Blanda samman mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och mortlade hasselnötter i en bunke.
4. Vispa ägg och socker fluffigt.
5. Blanda ner smält svalt smör, mjölk, mosad banan och krossad choklad i äggsmeten.
6. Rör samman äggsmeten och de torra ingredienserna.
7. Häll upp smeten i formen, dela bananen i två och lägg ovanpå. Ringla över sirap och strö över lite krossad choklad.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Testa med en sticka så att du vet att kakan är helt klar innan du låter den svalna.
TIPS! Servera en skiva choklad och bananbröd med en kula vaniljglass och ringla lite sirap på. MUMS!
Du hittar även receptet i Metros heltidning på min matsida, så haffa ett ex under morgondagen! 🙂
Kommentera