Vägen till vigseln del 2! Så planerar ni inför ert personliga drömbröllop

Inte riktigt fredag än (även fast det känns som det) men idag kommer helgtidningen ut då det är långfredag imorgon. Så haffa ett ex och häng med i ”Vägen till vigseln” del 2 där jag går igenom tips för hur ni hittar och följer en röd tråd genom hela bröllopet.

1. Låt inbjudan sätta ribban

Ska ni gifta er på landet utanför småstaden eller mitt i smeten i New York, så är det kul om inbjudan skvallrar om just det. Den röda tråden bör knyta samman hela bröllopet, så låt inbjudan sätta ribban. Inbjudan bör skickas ut minst tio veckor före bröllopet men då ska en save the date ha skickats ut tidigare.

”Jag och Krister ska ju gifta oss på franska landsbygden i Bretagne, och valde därför att skicka ut ett ”pass” till gästerna. Inbjudningskortet gick ut på att gästerna skulle gå in på en hemsida vi satt ihop där en film från slottsområdet spelas upp i kombination med en fransk gammal melodi, så fort man landar på sidan. Där kan de läsa om ”vår kärlekshistoria”, osa till festen, anmäla tal och se att klädkoden är sommarfin (gärna med en touch av fransk vintage)”.

2. Bestäm location

Är det en dag då allt är möjligt så är det på er bröllopsdag. Vill ni säga ja till varandra i ett krispigt vinterlandskap på ishotellet i Jukkasjärvi eller pigga upp hösten med en färggrann utomhusvigsel i trädgården på baksidan av huset, så gör det! Tänk inte på begränsningar som snöslask, regn eller annat som kan gå fel när det kommer till väder och vind – men ha en backupplan i beredskap. Finns det tak över huvudet i närheten där ni också kan tänka er att säga ja till varandra om en storm bryter lös? Bra! Då är ni väl förberedda för den stora dagen.

”Vi har planerat en utomhusvigsel utanför slottet där vi kommer att bo tillsammans med våra gäster. Regnar det kommer vi istället att ha vigseln i ett litet kapell från 1700-talet (se nedan, hur fint?) som ligger på området.”

3. Välj bröllopstema

Är ni ute efter en lantlig dröm så passar det perfekt att hålla festen i en lada. Dekor som passar denna typ av lantligt tema är linnedukar, vilda sommarblommor, björkris, pompoms i naturnära färger, levande ljus och mängder av ljusslingor. När ni valt tema för bröllopet är det dags att samla ett gäng inspirationsbilder, klippa och klistra (eller göra en digital version) till en inspirerande moodboard att utgå ifrån.

”Förra sommaren var jag dekoransvarig på min svägerskas bröllop i en lada och checkade av samtliga exempel på passande dekor ovan. Och kolla hur fint det blev? Till vårt eget bröllop i Bretagne har vi inte helt oväntat valt fransk vintage som tema.”

Här hittar ni samtliga tips till saker som sätter grunden för den personliga stora dagen >>

Ha en superhärlig dag.

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Vilka härliga planer, jätteintressant läsning. Men en fråga: Hur brukar man göra med kostnader för gästerna? Jag antar att gästerna betalar sin resa, men hur gör man med kost och logi (förutom bröllopsfest med mat&dryck som jag utgår från att gästerna bjuds på)? Det kan ju i slutändan bli bra många tusen kr/per gäst och det är ju inte alla som har råd med det eller som behöver lägga pengarna på annat.
  Jag avstod faktiskt själv för en del år sedan från ett jättemysigt bröllop, där resa, hotell, mat utanför festen + ny klänning blev för dyrt.

  Bibi 2018-04-01 12:25:59
  Svara
  • Svar på Bibis kommentar.

   Hej Bibi! Vad kul att att höra. Gästerna betalar flyg själva samt boendet på slottet. Vi tänkte först bjuda på boendet men då hade slutsummman blivit på tok för mycket än vad vi räknat med. Vi står dock för mat och dryck fredag till söndag för alla gästerna. Alternativet hade varit att gästerna betalde för mat/dryck själva de två dagar då bröllopet inte är men det kändes tråkigare att be om. Vi räknade med att en del kanske inte skulle ha möjlighet att komma men har väl haft tur. för alla gäster som kan komma har osat vilket jag är överlycklig för. 🙂 Ha en fin dag. Kram

   Cassandra Lundgren 2018-04-03 08:40:50
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!