Här gifter vi oss i september – på Chateau du grand val

I söndags efter att jag sprungit Paris maraton hoppade vi in i en hyrbil och åkte raka vägen till Bretagne och staden Combourg där vi gifter oss på slottet Chateau du grand val i september i år. Det var inget vidare väder utan regnade och var väldigt molnigt. Men inget väder i världen kunde göra oss missnöjda med vårt val av plats.

Redan när vi svängde in på sista grusvägen mot slottet så sänktes mina axlar, mina ögon spärrades upp och mitt hjärta började slå av förväntan. Omgivningen var så trolsk, så vild och så rätt – för oss. Ännu har inte alla blommor slagit ut och de flesta träden är fortfarande nakna efter den kalla vintern (Frankrike-mått mätt) men det gjorde ingenting. Jag kunde se den blomstrande trädgården tydligt framför mig, vår utomhusvigsel framför slottet och våra glada dagar tillsammans med vänner och familj.

Här kommer en bildbomb över slottsområdet och alla dess pittoreska byggnader som vi hyrt i höst.

Marie som äger och driver slottet tillsammans med maken Roland visar oss runt på det enorma området på 27 hektar.

Just nu är de i full gång med att plantera buskar, träd och blommor inför sommaren.

På många ställen blommade redan körsbärsträden. Magiskt.

Vid den här sjön kommer vi att ha yoga för gästerna varje morgon innan frukost.

Området myllrar av små vattenfall och bäckar som rinner i skogen.

Hur vackra är inte alla husen på området? Jag smäller typ av.

Det bästa av allt? De är minst lika vackra och ståtliga på insidan.

Här kommer sneak peek på insidan av slottet. 😉 

Frukosten på slottet var inte dum. Ser verkligen fram emot att få denna serverad tillsammans med våra gäster i dagarna fyra.

Staden Combourg som slottet ligger i var SÅ mysig. Pittoresk och lagom stor stad precis intill vattnet med oerhört vackra byggnader och en stor borg som tydligen lockar ca 40 000 turister till Combourg varje år.

Den franska landsbygden tilltalar verkligen oss och det känns helt rätt i magen att gifta oss utomlands. Att Marie sa att spetember är deras bästa månad när det kommer till väder och att det vanligtvis är mellan 25 och 30 grader gör inte saken sämre.

Herregud vad jag längtar!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Grattis till Bröllopet och att ni hittat en sådan fin plats. Inte svårt att föreställa sig hur magiskt det kommer att bli.
  Vad kan det kosta att hyra ett slott så säg 2 dagar för bröllop, i runda slängar :)?
  Önskar er all lycka till!

  Sabina 2018-04-26 12:56:58
  Svara
  • Svar på Sabinas kommentar.

   Tusen tack! Längtar en massa 😀 Att hyra slottet är lite olika beroende på hur många av byggnaderna du vill hyra (dvs hur många rum). Vi har hyrt hela området med 35 bäddar och sedan hotellrum på ett hotell i närheten för resterande gäster. Själva slottet kostar 92 Euro per person/natt att hyra. Sedan tillkommer all mat (även frukost) då slottet mer än som ett Air bnb. Ha en härlig kväll. Kram Cassandra

   Cassandra Lundgren 2018-04-26 19:05:39
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!