Vegansk supergod chokladmousse – klar på fem minuter

I helgen tar jag kustskeapparexamen på riktigt(!)

Under våren har jag som jag nämt tidigare pluggat en massa samt gått på helgkurser och checkat av teorin för att bli kustskeppare (få köra obegränsat stora båtar, skepp och fartyg).

Nu när isen släppt är tanken att vi även ska checka av praktiken – och få vårt efterlängtade diplom. 😉 Tanken var att det skulle vara praktik i dagsljus i går och praktik i mörker/natt i dag men nu har de klumpats samman så i eftermiddag klockan 18:00 beger vi oss ut på Mälaren för att både bli godkända på dagsljus och mörkerkörning på en och samma gång. Känns smidigt på ett sätt men också väldigt jobbigt på ett annat att spendera ca sex timmar på sjön till typ 00 – en söndagkväll. Jaja, kul ska det självklart också bli.

Inför er lite lugnare söndagskväll (hoppas jag) tänkte jag tipsa om en supergod, snabb och busenkel vegansk chokladmousse som du snor ihop på några minuter.

Denna godingen är en blandning av avokado, banan, kakao, mörk choklad, flytande honung, lite kaffe och salta mandlar.

Toppade chokladmoussen med kokosflarn, salta mandlar och torkade bananer. Blev jättegott!

Du behöver för ca 5 portioner: 

1 banan

1 avokado

2 msk kakao

100 g mörk mjölkfri choklad

1 näve salta mandlar

1 msk kaffe

2-3 msk agavesirap

 

Toppa med: 

Salta mortlade mandlar

Kokosflarn

Frystorkade bananer

Det du gillar/har hemma

 

Gör så här :

1. Gröp ur avokadon och skiva en banan och placera i en mixerskål.

2. Smält chokladen i en kastrull och häll i mixerskålen.

3. Mortla de salta mandlarna och häll ner dessa samt resterande ingredienser i mixerskålen.

4. Kör mixerstaven med full effekt tills allt blandats samman till en mousse.

 

Kall chokladmousse

Vill du ha en kall mousse så låt den stå i kylen någon timme och dra till sig (smakar lite mer då).

 

 

Ha en mysig kväll!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!