Glass hör våren till! Och visst är det vår i luften? Så jäkla härligt efter den här iskalla och sjukt utdragna vintern…
Jag har ett superenkelt recept på vaniljglass som jag ofta snor ihop om jag ska ha middagsbjudning. Den består av grädde, kondenserad mjölk och vaniljstång och smaksätts sedan med precis vad du vill/har hemma.
Nu senast blandade jag ner blåbär och det är verkligen så gott till den krämiga vaniljglassen. Gillar att ringla över sirap på bärglass (sån som man bakar med ni vet) vilket är ett bra tips om du inte har kolasås hemma.
Färska eller frysta blåbär är upp till dig. Båda fungerar lika bra. Älskar färgen på den här bärglassen. Ska du bjuda på middag till helgen så blanda ihop en glass-sats redan i kväll så är den redo att serveras efter middagen.
Det här är verkligen ett recept att spara och plocka fram när du behöver en svalkande och galet god glass. Testa!
Du behöver:
5 dl vispad vispgrädde
1 burk kondencerad mjölk
1 vaniljstång
250 gram blåbär
Gör så här:
1. Vispa grädden hårt.
2. Häll över den kondenserade mjölken.
3. Blanda ner frön från vaniljstång.
4. Rör ner blåbär i smeten och blanda väl.
5. Häll över i form och frys i minst 3 timmar.
6. Skopa upp kulor och toppa med ytterligare blåbär till serveringen.
TIPS! Gillar du inte blåbär så smaksätt din vaniljglass med andra bär, hackad choklad, kolasås och nötter. Det du gillar och har hemma helt enkelt.