Havregrynsgröt med ägg toppad med jordnötssmör och rårörda bär

En riktig powerfrukost som jag gillar att göra när jag tex ska springa långt (som idag när jag ett långpass inplanerat på min lediga dag) är havregrynsgröt med ett ägg i, toppad med osötat jordnötssmör, rårörda bär och en massa frön.

Det var precis den frukosten jag snodde ihop i morse och åt, inlindad i en stor filt med mina två tjejer – Bella och Sori tätt intill på terassen.

Ni ser livsnjutaren nummer 1? Bella som alltid intar ryggläge när solen tittar fram. Min lilla älskling!

Hur härligt är det inte att våren äntligen är här? Att kunna äta frukost utomhus är ett starkt tecken på det och jag ser fram emot en hel drös liknande frukostar i sommar.

Jag mixar bär med honung eller lite socker och serverar det direkt till det ska jag ha. Supergott!

Genom att vispa ner ett rått ägg i gröten blir den mer proteinrik och du står dig på frukosten länge.

Havregrynsgröt med ägg: 

1 ½ dlhavregryn
2 dl vatten
1 ägg
Lite salt

Gör så här: 

Blanda samman alla ingredienser i kastrull eller micro och koka samman till en gröt.

TIPS! Toppa med jordnötssmör och rårörda bär.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!