Herregud vilka välbehövliga lediga dagar! Brukar vanligtvis inte ligga i soffan ens en timme om helgerna för att få ut maximalt av dem – men hela måndagen och tisdagen (well, idag) har jag gjort just det. Legat i soffan ute på altanen och läst bok eller lyssnat på podd. Det kombinerat med milslånga promenader med Bellis samt lite intervallpass i backe.
Känner mig fylld av energi och är riktigt pepp inför några dagar på jobbet, innan det är helg igen. Den här veckan är det Jennys sista jobbvecka och jag vill verkligen att varje dag ska kännas som en fest. Så hon minns allt bra och vill komma tillbaka till oss efter barnledigheten. 😉
Här hemma älskar vi pizza. Endera med hemgjord botten eller på färsk smördeg som är en riktig favorit när det ska gå snabbt. I dag tänkte jag tipsa om min bästa pizzasallad att sno ihop till pizzan.
För det går inte att äta pizza utan pizzasallad tycker jag. Det är typ lika viktigt som ost till pizza tycker jag.
Mamma har tom berättat att jag brukade köpa pizzasallad för veckopengen istället för godis när jag var liten.. Haha!
Det bästa med den här årstiden är verkligen att vi får ett dubbelt så stort hem när gränserna mellan utan och inne suddas ut. Lever i stort sett på terassen och älskar det.
Med ett glas rött, några chokladbitar och en bra bok, inlindad i en stor gosig filt – känns alla vardagsproblem plötsligt långt borta. Speciellt med lite pizza i magen. 😉 Här kommer receptet.
Du behöver:
500 g vitkål
2 tsk salt
1 dl rapsolja
3 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk svartpeppar
!/2 tsk paprikapulver
Gör så här:
1. Riv vitkålen på rivjärn eller fint med kniv. Blanda ner saltet och låt stå och dra i kylen över natten. (har du inte tid så skippa det momentet, då blir din pizzasallad mer färsk och krispig).
2. Blanda i olja och vinäger, peppar och paprikapulver.
Servera direkt till en rykande färsk pizza!
Kommentera