Härligare helg får man leta efter. Fasen vad sol och blå himmel kan göra med ens humör och hela varande. Kännt mig stressad och rätt så låg den senaste tiden så behöver verkligen suga åt mig all energi jag kan just nu. Så i mitt fall kommer sommarvärmen verkligen lägligt.
Tänkte tipsa om min bästa kaka genom tiderna – hallongrottan. Som jag helst av allt fyller med egen rårörd sylt (då smakar det mycket mer). Dessa godingar är barnsligt enkla att sno ihop.
Att hålla i en hel bricka med en massa nybakade hallongrottor är lycka i en liten ask.
Regel sedan waaaay back: Är de små får man ta tre!
Jag älskar ju att kombinera bakverk med bubbel eller något gott vin. Tycker att det är att njuta av det bästa av två världar. ð
Hur gott?
Finns ingenting som slår nybakade kakor i min värld.
Möjligtvis iskall lemonad. ð Jaja, här kommer receptet.
Du behöver
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Fyllning
Färdig sylt eller:
150 g valfria bär
1/2 – 1 dl socker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
3. Smält smör i en kastrull och låt svalna något innan du blandar ner i bunken med torra ingredienser.
4. Knåda till smidig deg. Låt degen stå kallt i kylen ca 15 minuter.
5. Koka samtidigt samman bär och socker, låt värsta vätskan rinna av.
6. Ta fram degen och forma till runda bollar. Tryck ett hål i varje kaka och placera i portionsform eller på plåt med bakplåtspapper.
7. Fyll varje håll med en klick sylt och baka mitt i ungen i ca 10 – 12 minuter. Tills kakorna fått fin färg.