Mitt hemliga smultronställe är en kristallklar lagun mitt på Ekerö

Blå lagunen på Ekerö är hur fint som helst. För dig som inte sett/varit där så är det ett gammalt sandtag som fyllts med regnvatten vilket resulterat i en lagunliknande, turkos dröm med kristallklart vatten. Men de senaste åren har turister (well stadsbor, he…he) fått nys om stranden vilket gjort att Blå lagunen i dag har ca 200 bilar per dag på parkeringen. Det är rätt så mycket människor på liten yta.

Därför åker vi hellre hit och badar nu för tiden. Till en betydligt hemligare lagun på Ekerö som likt Blå Lagunen inte är en naturlig sjö  – utan konstgjord. Här har man dessutom planerat lax vilket man kan se simma förbi när man tar sig ett dopp (på riktigt alltså)!

Detta ställe har både sandstrand och enorma klippor längs med hela sjön. Bellis älskar att åka och ta ett dopp här. Och jag tycker det känns rätt exotiskt att typ vara de enda badgästerna en strålande solig dag.

Har ni något ”hemligt” smultronställe? Jag samlar på sådana och har gjort i hela mitt liv! Och du, ett smultronställe kan vara allt ifrån en favoritstubbe i skogen, till ett favoritfik i stan till ett gammalt torp. En plats som är mer än bara en plats.

Börja uppmärksamma dessa platser så kommer du snart se att din tillvaro myllrar av dem.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej, finns det något sätt jag kan ställa en fråga till dig privat? 🙂 du kanske inte vill skriva ut ditt nummer så jag skriver mitt, 0707662549

    //Fanny Elman 🙂

    Fanny 2018-07-11 15:51:42
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!