Blommande körsbärsträd i en lummig sommarträdgård

Jag har sannolikt de minst gröna fingrarna i världen… Men tycker främst att blommor/växter och odling tar alldeles för mycket tid. Tid som jag kort och gott hellre lägger på annat. MEN, nu kanske någonting hänt. Ett frö har fått fäste i mitt hjärta, haha.

Förra året gjorde vi en rätt så stor och maffig rabatt vid infarten till huset. Där planterade vi allt ifrån japanska körsbärsträd till buxboms och lite annat smått och gott. Och just nu blommar allt så sjukt vackert. Känner mig nästan rörd varje dag då jag kommer hem från jobbet och möts av dessa vackra blommor.

Känns som att jag äntligen, 30 år gammal – börjar förstå vad alla som gillar att ”hålla på i trädgården” menar. Man får ju så mycket tillbaka – så snabbt!

Vi köpte japanska körsbärsträd som även kallas Ama-no-gawa och som du hittar här >>

Vi satte alltså träden sent förra hösten. Så häftigt att de redan blommar. Ellerhur?

Det här resultatet ger ju en sån som mig väldigt mycket pepp och inspiration till att fortsätta ”min gröna resa”. Och känner man mig rätt så vet man att jag sällan gör någonting halvdant. Det är och har alltid varit allt eller inget – så även med detta. Nu har jag därför börjat planera vart ett eventuellt växthus ska stå på tomten, vart vi kan ha potatisodling osv. He…he!

Jaa, inom ett par år är vi kanske självförsörjande ute på Ekerö, vem vet? 😉

Gillar ni att hålla på med växter och grönt? Har ni isf tips på enkla, underhållsfria träd, buskar och blommor som passar bra i vårt Stockholmsklimat? Alla tips mottages tacksam!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!