5 anledningar till att komma igång med morgonträning (du kommer älska det)!

Förr kunde jag inte tänka mig någonting värre än att starta dagen med ett träningspass, idag älskar jag det. Well, i alla fall om helgerna (och när man är ledig). På vardagar nöjer jag mig med att lunchträna!

Nedan listar jag fem orsaker till varför morgonträning kan vara det bästa någonsin.

Jag är inne i en härlig träningsperiod med flow just nu, men träningsmotivationen går ju som allt annat i livet upp och med. Just nu tror jag att precis ALLT känns extra lätt för i alla fall mig på grund av det ljuvliga vädret.

Jag blir på riktigt överlycklig över solen som bestämt sig för att skina nonstop i flera veckor nu.

Mest springer jag. Det blir ca tre till fyra löppass i veckan (mellan 5 – 7 kilometer vanligtvis)  varvat med lite yoga och lite styrka med egen kroppsvikt. Jag går knappt på gymmet utan använder mig av naturen när jag tränar.

Så här ser en nöjd tjej ut efter ett härligt morgonträningspass, haha! Älskar för övrigt mina nya löpskor Solar boost från Adidas. 

1. Du kickar igång dagen 

Detta är nog främsta orsaken till varför jag börjat morgonträna (och verkligen gillar det)! Eftersom jag har vovve har jag alltid startat dagen med en lång prommis. Nu är bara skillnaden att jag avslutar promenaden (eller löpturen) med lite intensiv styrka i trädgården innan jag börjar ladda upp inför helgfrukosten (som är det bästa jag vet). Förr tänkte jag att kroppen var för svag för att träna innan frukost men äter du ordentligt till middag kvällen innan så är det inga problem att träna morgonen efter.

2. Du blir piggare 

Jag blir piggare, får lättare att fokusera samt få saker gjorda efter att jag tränat på morgonen. Jag känner mig även på bättre humör och mer stresstålig. Det spelar ingen roll om jag tränat i en timme eller femton intensiva minuter. Att få upp flåset, sträcka ut kroppen och få fart på blodcirkulationen räcker för att bana vägen för en produktiv dag.

3. Du blir bevisat lyckligare 

En dålig morgon har vi alla då och då. Även om jag vaknat på fel sida så vet jag att den gnagande känslan kommer att vända bara jag har får röra på mig lite. Gärna i kombination med frisk luft och en motiverande podd i öronen. Träna.nu skriver att man har scannat personer före och efter träning för att se vad som händer i hjärnan, och konstaterade då en klar ökning av endorfiner i den del av hjärnan som handskas med känslor. Dessa kallas för lyckohormoner, må-bra hormoner eller kroppens eget morfin – just för att de ger en känsla av tillfredställelse och lycka. Hur bra känns det inte att starta dagen med ett extra stort lager av dessa i hjärnan?

4. Du gör hälsosammare val hela dagen 

Tränar du redan på morgonen så är chansen till att du gör bättre val för hela dagen större. Så fungerar det för mig i alla fall. Efter morgonträningen fyller jag på med en stärkande och näringsrik frukost som sedan banar vägen för en bra lunch och middag. Visst unnar jag mig allt ifrån vin till godis och glass om helgerna också men jag frossar inte i det när jag vet att ett träningspass väntar morgonen efter.

5. Du har träningen gjord (och mer tid över till annat) 

Simple as that. Den är gjord, du har gett kroppen fullt fokus och ett gäng hälsofördelar vilket den kommer att belöna dig för i längden. Nu har du dessutom hela dagen framför dig. Den känslan är svårslagen!

TIPS! Gör det inte så svårt för dig. All rörelse räknas, gillar du att dansa så slå på musiken och dansa loss i tio – femton minuter. Jag gillar att träna högintensivt och kör gärna med 7 minute workout (gör ofta två rundor för hela kroppen vilket blir 16 minuter med paus inkluderat). Om jag yogar väljer jag ett färdigt program från Yoga studio.

Testa en solig morgon i sommar och kanske blir du lika hooked som jag blivit!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Klockrent skrivet och inspirerande! Underbart att du och förhoppningsvis fler hittar tjusningen med löpningen och kanske just långdistans eftersom det är då det börjar hända saker i kroppen 🙂

  Robert Frykstedt 2018-10-10 07:42:08
  Svara
  • Svar på Robert Frykstedts kommentar.

   Åh men kul att höra att du uppskattar tipsen! Dagen innan min fjärde mara nu. Nervös men pepp, precis som det ska vara med andra ord! 😉 Ha en fin helg!

   Cassandra Lundgren 2018-10-13 10:49:45
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!