Mitt smultronställe nummer 1! Du får inte missa Rosenhill på Ekerö i sommar

Här på Rosenhill, hipsternas favoritställe på landet på Ekerö har jag hängt i många år. Ända sedan vi lämnade stadslivet och flyttade till den gamla hästgården faktiskt, vilket nu är för sex år sedan (herregud vad snabbt tiden går, läskigt nästan).

Rosenhill är ett äppelmusteri där de har trädgårdscafé och serverar diverse ekologiska godsaker till frukost, lunch, fika och ibland även middag när de bjuder in till underhållningskvällar med livemusik. Varje söndag hela sommaren har de dessutom bakluckeloppis på området.

I söndags tog jag med mig min kompis Lotta som var på besök från Malmö till Rosenhill. Jag och Lotta träffades redan 2007 då vi båda började jobba för Fritidsresor och blev stationerade i Thailand, Koh Lanta.

Det roliga är att vi till och med tog en lunch tillsammans under den stora intervjudagen innan vi ens blivit reseledare. 😉 Sedan dess har vi även hunnit jobba tillsammans i Grekland och nu har vi alltså varit vänner i över 10 år. Fint ändå. Brukar säga att jag samlar på år tillsammans med mina vänner. Det är något speciellt när man gått igenom så många skeden av livet tillsammans tycker jag. 

På Rosenhill har de gigantiska odlingar samt en maffig äppellund som mest liknar en plats tagen ur en saga. Det är så idylliskt och jag älskar att de lagar all mat med egna råvaror.

Till lunch tog vi råraka med stekt kål, lingon och gräddfil. Och självklart ett glas äppelmust.    

Till efterrätt handgjorda sötsaker.

Harry och Lotta.

Dagen hade inte kunnat leverera bättre väder. Klagar inte på den här värmen som maj bjuder på!

Efter loppisrunda och en magisk lunch i solen strosade vi runt i äppellunden. När de får frukt kan man ta en korg och plocka ett gäng som man sedan mustar till juice och tar med sig hem. Supermysigt.

Ja, helt klart värt ett besök i sommar. En utflykt som passar hela familjen. När du ändå är i närheten kan du dessutom avsluta dagen med ett dopp i Blå Lagunen som ligger några kilometer bort.

Har ni några smultronställen att rekommendera i sommar? Jag samlar nämligen på de. 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!