5 vardagliga saker som förlänger sommaren på ett kick

Jag är en sol och bad-dyrkare. Har spenderat många år utomlands runt om i världen och trodde egentligen aldrig att jag skulle ”sluta upp” i Sverige. Men sedan ville livet annat och här är jag. 😉 Från och med vårens första strålar börjar jag på riktigt att vakna till och försöka njuta av säsongen så mycket det bara går. Här listar jag fem vardagliga och enkla saker som kramar ur det allra bästa från sommaren.

Jumsuit med citroner från Gina Tricot >>

1. Plocka vilda blombuketter

Börja med varje fredag på väg hem från jobbet. Och hittar du inga blommor så går det finfint med gröna växter. Jag älskar allt ifrån ormbunkar till björkris. Det är så vackert och sprider en härlig känsla (och doft) av sommaräng i hemmet.

2. Ta en promenad – varje dag

I alla sommarens väder. När det är sol och blå himmel är det såklart mycket enklare att gå ut på en promenad än när det är regnigt och grått. Men alla väder har sin charm och jag blir i alla fall direkt på bättre humör efter minst femton minuters frisk luft om dagen. Testa så får du se.

3. Fånga ögonblicket och njut 

Ser du en vacker rosa himmel på väg hem från middagen hos kompisen. Stanna upp, betrakta den, ta några djupa andetag och känn känslan av att vara här och nu. Sommaren sker inte bara om helgerna eller på semestern. Den finns där varje ögonblick om du bara tittar riktigt noga.

4. Byt ut tv-serien mot boken 

Jag älskar tv-serier och har nyss avslutat hela bunten med säsonger av Mad Men, men nu tänkte jag låta allt vad tv heter vara i sommar. Istället ska jag checka av böcker – en efter en. Finns inget som är så avstressande som att läsa och det ska jag verkligen unna mig i sommar. Själv har jag nyss fått hem ett lass med nya böcker som jag verkligen längtar efter att börja läsa.

5. Viktigast: Planera inte kalendern full

För att uppnå den där magiska känslan av ett oändligt långt sommarlov går det inte att ha aktiviter i varenda lucka av kalendern. I alla fall inte för mig. Även om det är roliga saker jag har framför mig skapar det en stress inombords. Det leder i sin tur till en känsla att jag bara behöver ”checka av alla punkter” varje helg eller under semestern. I alla år har jag och min sambo endast tagit några veckors semester varje sommar och då hunnit med både utlandsresa, samt skärgården med båt och klämt in besök till våra respektive familjen – i Uppsala och Kramfors. Efter semestern har jag nästan kännt mig mer stressad efter allt flängande och 0 dagar hemma. Så vill jag inte ha det i år.

 

Har du några liknande tips så mottages de gärna. <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!