Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mini pannkakstårta fylld med bärkräm lyfter midsommarfirandet

Midsommar är min favorithögtid Det slår jul och påsk flera gånger om. Det är tiden på året då vi samlas ett gäng nära vänner hemma hos oss och firar ihop hela helgen lång. Redan i morgon får vi fint besök från Oslo (och ett stockholmsgäng för den delen) som checkar in i huset. Resten av gänget kommer på fredag förmiddag.

De senaste åren har vädret verkligen inte varit något att hänga i granen så visst har jag haft mycket förhoppningar på midsommar i år – men just nu står det regn beräknat på fredag (igen). Visst är det irriterande? JA VET! Tröstar mig lite med att naturen verkligen förtjänar lite regn så på så vis är jag glad att det kommer nu flera dagar i rad. Vår gräsmatta är helt gul och liknar mest hö så den kommer ju att ha en riktig fest. 😉

Regn eller inte så handlar midsommar om att samlas med människor man tycker om, ha det trevligt – och äta en MASSA god mat. Vi har planerat stor midsommarlunch redan klockan 12:00 på fredag och sedan är det fullt upp på schemat fram till grillmiddagen på kvällen. Hät tänkte jag tipsa om en annorlunda midsommartårta som du enkelt snor ihop.

Detta är mini pannkakstårtor men det går såklart lika bra att göra en stor variant istället.

Den här tårtan är fylld med söt och syrlig bärkräm bestående av grädde, creme fraiche och färska bär.

Hur söta är dem inte? Passar även perfekt att njuta av till frukost.  

Du behöver (till plättar):

2,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk florsocker

1 tsk vaniljpulver

2 msk smält smör

2 ½ dl mjölk

1 ägg

 

Du behöver (till bärkräm):

1 dl grädde

1/2 dl crème fraiche

1 msk honung

1 dl valfria bär (jag valde hallon och skivade jordgubbar)

 

Gör så här:

Plättar

1.     Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.

2.     Rör ner smält smör, mjölk och ägg och blanda till en smet.

3.     Använd plättjärn eller vanlig stekpanna och klicka ut smör innan du gräddar varje plätt på medelstark värme ca en minut per sida.

 

Bärkräm

1. Vispa grädden och rör sedan ner crème fraiche och honung.

2. Vänd sist ner bären och blanda om. Vill du förstärka den rosa färgen så droppa ner någon droppa röd hushållsfärg.

3. Varva sist plättar med bärkräm och dekorera med färska bär.

 

Ha en härlig kväll!

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!