Midsommar 2018 – efter regn kommer SOL, snaps och sill

Midsommar började med en nattsvart himmel och regn som öste ner. Jag och tjejerna skulle ge oss ut på en mysig morgonpromenad för att plocka blommor till kransarna men det liknande mest en bergsbestigning vi bara ville överleva, haha. Blåste så sjukt stark vind och alla var rätt så trötta över det tråkiga vädret…

Jamen det är såklart lite surt (rätt så jäkla mycket surt) med sånt pissväder när vi levt som i tropikerna i snart två månader – MEN dagen skulle snart bli bättre.

Ett kompisgäng kom redan i torsdags och checkade in hos oss och hade traditionsenlig grillkväll dagen före midsommar och resten av gästerna droppade in lagom till midsommarlunchen. I år var vi vanliga gänget på 18 vuxna men vi hade även fyra barn i olika åldrar. Det blev så uppenbart att det verkligen är nya tider nu när vi hade hela tre barnvagnar i vardagsrummet under midsommarquizet. Men det är bara supermysigt så klart!

Vi drog i alla fall på oss somriga klänningar, kransar och började tagga till inför dagen vi sett fram emot så länge. 

Egentligen var planen att ha långbordet på bryggan (vilket egentligen alltid är målet på midsommar men typ aldrig är möjligt) men vi fick flytta in till vardagsrummet.

Jag och min kusin och bästa vän Antonia.


Chrille, Kaja och Louise som även hon hade med sig sin fyra månaders baby Linnea (som skötte sig exemplariskt hela midsommar). 😉

Eirik och Krister.

Alex.

Jonas.

Martin och lilla Sigge.

Ingrid och sötnosen Vilda.

Nathalie.


Lundgren gånger 3 (jag, Tone och Chrille).

Efter en stor lunch, snaps, sång, midsommarquiz och lekar hade vädret stabiliserat sig och regnat äntligen upphört. Då hoppade vi på båten och styrde mot vanliga stoppet på Stockholms bastuflotte (som är det bästa jag vet i typ hela världen).

Eirik på väg på båten med sitt vanliga lager av Underberg. Har ni testat det någon gång? Rätt så äckligt men himla festligt och det hör liksom ihop med midsommar lika mycket som en gran hör hemma på julafton. 😉

Alla fick med sig en take away-mugg med Aperol spritz innan båten och här kommer Tonis med sin i högsta hugg. 😉

Mette är på bra humör på bästa platsen i hela båten – solbädden som är hela två meter bred och lång där man verkligen kan sträcka ut sig vilket inte är dumt.

Glatt ölgäng som äntligen fått dragit på sig solglasögonen.

Väl framme på flotten blev det bad, bastu och diverse allsång till gamla goda 90 och 00-hits.

Var varmare i vattnet än på land midsommar till ära. Sjukt ändå.

Vid 20-tiden styrde vi båten tillbaka hem mot huset igen för att fixa middag och ladda upp för fest.

Tonis, Marianne och jag matchade rätt så fint dagen till ära. 🙂

Kaja stod för desserten som inte var dum. Pavlova, brownies med hallonmousse och pannacotta med bärkompott. Allt var SÅ gott!

Hur fin? Minst lika god! Väl hemma dukade vi upp ett gigantiskt middagsbord bestående av ALLT gott man kan tänka sig, och hoppade sedan ner i poolen och hade ”baddisco”halva natten. Vid 3-tiden vinglade jag i säng och i dag har vi bara hunnit med en brunch tillsammans.

Blev i alla fall en HIMLA lyckad midsommar i år, och orsaken till det är (förutom ett rätt så uppstyrt värdpar som kompletterar varandra som handen i handsken när det kommer till festfixande 😀) är världens bästa gäster! <3

Hoppas ni hade en fantastisk midsommar trots regn och rusk (i omgångar)!

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Åh vad härligt ni verkar ha haft det! Har du receptet på pavlova tårtan som ser magisk ut? Kram

  Suzy 2018-06-27 19:40:36
  Svara
  • Svar på Suzys kommentar.

   Åh ja helt ljuvlig. Ska se om Kaja kan skicka receptet så länkar jag här. 🙂 Kram

   Cassandra Lundgren 2018-07-02 07:53:00
   Svara
 • Vilken fantastisk Midsommarfest ni återigen ordnat? Ser ut som ni alla verkligen hade det underbart ? Lyckliga dom som får vara med ?

  Jean lundgren 2018-06-25 21:52:09
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!