Jag har börjat med silversmide – här är mina första verk

Sedan två år tillbaka har mitt nyårslöfte varit att lära mig någonting helt nytt. Det började med att jag anmälde mig i en gymnastik-grupp för vuxna där jag efter en termin lyckades uppfylla en dröm om att göra en ”flickis” (stående bakåtvolt som varken var snygg eller helt korrekt men ändå) och sedan dess har jag fått en så stor mersmak för hur kul och spännande det är med att göra saker som man aldrig gjort tidigare.

Sedan dess har jag checkat av maraton, kustskepparexamen och just nu är jag inne på en kvällskurs i silversmide. Jag har redan hunnit göra en hel del smycken. Här tänkte jag visa upp några av dem.

Jag har gjort ringar och halsband med nymånar som står för början av någonting nytt (på grund av min nyfunna kärlek för just det). Perfekt present att ge bort när någon fått ett nytt jobb, fött sitt första barn eller gift sig tänker jag. Älskar verkligen den enkla ringen och använder den nu dagligen.

Till min kollega och vän Jenny som är på barnledighet med sin prins Leonardo gjorde jag ett halsband med två bokstäver ”J och L” som står för Jenny men också hennes man John samt lilla baby Leo. <3

Silversmide är så roligt och det känns verkligen som att jag hittat en ny hobby som jag kommer att fortsätta med länge.

Hoppas att du ska bli inspirerad att också testa någonting nytt, anmäla dig till en kvällskurs eller bara våga göra något du inte gjort på länge. Jag lovar att det kommer att ge ringar på vattnet och öppna upp nya dörrar (som du inte ens trodde fanns).

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej! Kan du rekommendera någon kurs/ställe att prova silversmide?

  Vicki 2018-07-10 22:38:33
  Svara
  • Svar på Vickis kommentar.

   Ja rekommenderar verkligen Folkuniversitetets utbildning som jag gick. Tog kvällskursen 5 gr, 3 timmar lektion varje tisdag kväll för 2500 kronor. Haft så kul där och ska gå till hösten igen 😀

   Cassandra Lundgren 2018-07-15 16:50:55
   Svara
 • Är så glad för mitt fina halsband <3. Du är så inspirerande kära vän!

  Jenny 2018-07-06 13:10:42 http://jennysunding.metromode.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!