Semestertips: Upplev pittoreska Ingmarsö i Stockholms skärgård

Heej vänner!

Här kommer som utlovat semestertips nummer två. I helgen hann vi både med att checka av Nässlingen och Ingmarsö och här kommer mina bästa tips från den sistnämnda.

Att vi hamnade på just Ingmarsö igår när vi vaknade upp på Nässlingen är lite av en slump. Jag hade precis tagit ett dopp i havet och lutat mig tillbaka med en kaffe på däck när jag plötsligt hör Krister vråla från toaletten. Han skriker att det är ett lopp på en annan skärgårdsö tio minuter bort om en timme om jag ville springa…

OM JAG VILLE? Jag vrålar tillbaka att vi måste åka direkt!

Sagt och gjort. Medan Krister kastar loss ringer jag och ber arrangörerna att göra ett undantag och låta mig få springa fast anmälan är stängd. De går med på det och jag börjar snöra springskorna (som såklart alltid får hänga med på våra weekends och utflykter).

Klockan 11:48 springer jag flåsig in på Lurkan som hembygdsgården heter där loppet Ingmarsöloppet skulle gå av stapeln tio minuter senare.

Jag valde att springa den längsta distansen som låg på en mil och ändå kändes som en rätt stor utmaning i 30 grader och stekande het sol. Men loppet gick som på räls. Jag skuttade fram i skogen mellan stock och sten och njöt som bara den av den vackra omgivningen – och gick i mål på 53:48.

Helt slut men ändå glad tjej i mål efter en mil i värmeböljan.

Firade det väldigt spontana loppet med en laxmacka och ett glas vitt i plastglas som de sålde på plats. 🙂 Älskar verkligen att få vara spontan och känner mig aldrig så levande som när jag är just det.

Efter Ingmarsöloppet strosade vi runt på gårdsloppisen och spanade in hamnen innan vi tog skotern och brummade iväg till andra sidan ön. Där hittade vi små klippor mitt ute i havet där vi gick i land och badade. Hur mysigt som helst.

Kvällen spenderade vi där (yes, min vita rumpa som ligger och solar på på solbädden på båten, haha) med ca tio meter till restaurangen. Vi käkade Ingmarsö krog som även finns med i White guide och hade en riktig pangkväll tillsammans. Njöt av god mat och dryck och hade inte kunnat hamna på ett bättre ställe.

En trerätters med fördrink plus vin och öl gick på 1350 kronor på restaurangen och vi pratade båda om att det var det godaste vi någonsin ätit på en sjökrog, så väl värt ett besök om ni har vägarna förbi. Det går turbåtar till Ingmarsö och här kan ni spana in de olika alternativen >>

Ha nu en riktigt fin söndagskväll.

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!